Кропивничан закликають не купувати продукти харчування “з рук”

Мешканців Кропивницького закликають не купувати продукти харчування та будь-які інші товари на стихійних ринках міста.

Зокрема, на своїй сторінці у Facebook, начальник управління торгівлі міської ради Сергій Горбовський пише, що за період літньої торгівлі у 2016 році, разом із спецінспекцією та поліцією провели 45 рейдових відстежень та складели 117 протоколів про адміністративні порушення, а 31 справу направили до суду.

За його словами, єдиний правильний спосіб боротьби зі стихійною торгівлею – не купувати продукти харчування “з рук”.

“Для припинення розгортання осередків незаконної торгівлі звертаюся до всіх мешканців обласного центру з проханням не купувати продукти харчування “з рук”, особливо біля доріг та на тротуарах під ногами. Купуйте якісні продукти харчування на ринках та в супермаркетах. Якщо ніхто не купуватиме на стихійних ринках – вони зникнуть. Попит породжує пропозицію – пам’ятаймо! Будьте свідомими!”, – закликає Сергій Горбовський.

Побороти «стихійну» торгівлю у Кропивницькому міська рада без втручання правоохоронців не зможе. На цьому неодноразово наголошував міський голова  Андрій Райкович.

“Потрібна передусім  ваша воля, щоб виконати закон, – звернувся до представників поліції Андрій Райкович. – Чому ви не робите те, що покладено на вас державою? Ми створюємо всі необхідні умови для того, щоб протистояння торгівлі на асфальті було ефективнішим: місця на ринках є, холодильники для конфіскованої продукції є, наш муніципальний патруль готовий щодня працювати, але з поліцією. Бо тільки ви маєте право скласти протоколи, вилучити товар у спекулянтів і довести цю процедуру до логічного завершення. Надворі – літо! Скільки можна терпіти ці пляшки з молоком, сир, кролів, кров’янку, рибу і курей на землі”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар