У Кропивницькому налічується майже дві тисячі безробітних учасників АТО

© na.mil.gov.ua

Станом на 1 травня 2017 року зареєстровано 1198 безробітних з числа учасників АТО, з них 1771 особа отримувала допомогу по безробіттю.

Про це під час апаратної наради в Кіровоградській ОДА повідомив заступник директора обласного центру зайнятості Богдан Стоян.

За сприяння центрів зайнятості області працевлаштовано 237 осіб, з яких 6 – започаткували власну справу. Професійне навчання пройшли 117 осіб, у громадських та інших роботах тимчасового характеру взяли участь 75 осіб.

Аналізуючи результати роботи центрів зайнятості у даному напрямку та стан регіонального ринку праці, Стоян зазначив, що його характерною ознакою є дисбаланс між попитом та пропозицією робочої сили, який суттєво впливає на рівень зайнятості військовослужбовців, демобілізованих із зони проведення АТО, а також їхній психологічний стан.

Богдан Стоян надав учасникам заходу інформацію стосовно діяльності служби зайнятості з роботодавцями та іншими соціальними партнерами в напрямку посилення соціального захисту й сприяння демобілізованим військовослужбовцям у працевлаштуванні.

Зазначив, що державна служба зайнятості має механізми стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць шляхом подальшої компенсації витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування щодо працевлаштованих безробітних.

Богдан Стоян озвучив й проблемні питання у сфері зайнятості, що потребують спільного вирішення, вніс конкретні пропозиції щодо поліпшення стану справ у напрямку забезпечення зайнятості демобілізованих військовослужбовців та учасників АТО. Серед них – активізація співпраці органів місцевої влади, роботодавців та служби зайнятості, спрямованої на підвищення рівня зайнятості демобілізованих військовослужбовців, створення умов для розвитку підприємницької ініціативи в пріоритетних галузях економіки відповідних регіонів, виділення додаткових коштів місцевих бюджетів для організації громадських робіт за участі зареєстрованих безробітних.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар