У день вишиванки кропивницькі студенти-медики влаштували акцію на підтримку бійців АТО

Сьогодні, 18 травня, студенти Донецького національного медичного університету, філія якого знаходиться у Кропивницькому, приєдналися до святкування Всесвітнього дня вишиванки та висловили свою підтримку військовослужбовцям у зоні проведення антитерористичної операції.

У рамках акції близько півсотні студентів-медиків вийшли на подвір’я навчального закладу у вишиванках та влаштували танцювальний флешмоб.

Одним із ниє є студент ДНМУ із Марокко Хасан. Він зазначає, що абсолютно свідомо приєднався до акції, адже за час проведений в Україні встиг полюбити нашу державу.

“Я знаю, що сьогодні в Україні йде війна. Я солідарний зі всіма українцями і розділяю їхній біль за всіма загиблими, тому хочу виразити підтримку хоч таким чином. Сьогодні мені вкотре хочеться віддячити країні, в якій зараз живу і навчаюся. Впевнений, що скоро все буде добре”.

Довідка: 

До речі, у 2006 році ідею акції «Всесвітній день вишиванки» ініціювала студентка Леся Воронюк. Дівчина запропонувала одногрупникам та студентам обрати один день і всім разом одягнути вишиванки. Спочатку вишиванки одягнули кілька десятків студентів та кілька викладачів факультету. Та вже протягом наступних років свято розрослося до всеукраїнського рівня, до нього почала долучатися українська діаспора по всьому світу, а також прихильники України.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар