Кропивницький приєднаться до всеукраїнської акції з нагоди Дня пам’яті людей, які померли від СНІДу

© nvmk.org.ua

Завтра, 19 травня о 10:00 у міські раді (кабінет 215) відбудеться акція «#Незабуті» з нагоди Дня пам’яті людей, які померли від СНІДу. Акція в Кропивницькому є частиною всеукраїнської акції «#Незабуті», яка пройде у 25 регіонах України.

Про це Першій електронній повідомили організатори акції.

“Аби дожити сьогодні до моменту коли ВІЛ – більше не вирок, Україна втратила більше 41 тис. людей. Під час акції серед спікерів та учасників з’являться силуети померлих від СНІДу українців. Їх поява – важливе послання всім живим: “Від ВІЛ більше не вмирають! Важливо вчасно виявити вірус імунодефіциту та приймати регулярну терапію. Лікування = Життя”, – зауважила голова правління КОВ ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» Юлія Чабанюк.

Під час акції активісти розкажуть про ситуацію в Кропивницькому з виявленням та профілактикою ВІЛ, доступність своєчасного тестування та лікування. Також закликатимуть соціальні служби разом працювати над зупиненням епідемії ВІЛ.

Участь в акції «#НЕЗАБУТІ» візьмуть:
Голова правління КОВ ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» Юлія Чабанюк, начальник управління охорони здоров’я Кіровоградської міської ради Оксана Макарук, головний лікар Кіровоградського обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом Галина Божок, начальник відділу сім’ї та молоді міської ради Людмила Дорохіна, директор міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олег Краснокутський, начальник управління освіти міської ради Лариса Костенко.

Довідково: Кіровоградське обласне відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» реалізує проект «Через зниження стигми до своєчасного виявлення та ефективного лікування ВІЛ» за фінансової підтримки БО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» в рамках реалізації проекту RESPECT: «Зменшення стигми та дискримінації, пов’язаної з ВІЛ, до представників груп найвищого ризику в медичних закладах України» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар