Дніпровську фірму, яка виграла тендер на поставку 20 автобусів у Кропивницький, підозрюють у тендерних махінаціях

МАЗ 103 / фото з офіційного сайту “Мінського автомобільного заводу”

Дніпровську фірму, яка за результатами проведеного тендеру продасть у Кропивницький 20 великогабаритних автобусів, підозрюють у порушенні законодавства про захист економічної конкуренції, що призвело до поставки 12 тролейбусів Skoda 14 Tr на замовлення МКП «Херсонелектротранс» за завищеною вартістю.

Про це повідомляє Центр медіарозслідувань “Прозоро”.

Зокрема, відповідно до листа Херсонського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України, при дослідженні проведенної МКП “Херсонелектротранс” процедури закупівлі встановлені факти, які за певних обставин, можуть свідчити про наявність у діях ТОВ “Торговий дім “Літан” та інших учасників переліченої процедури закупівлі ознак порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів, що призвело до поставки 12 тролейбусів Skoda 14 Tr за завищеною від ринкової вартістю.

Враховуючи дані факти Херсонський міський суд надав слідчому СВ Херсонського ВП ГУНП в Херсонській області підполковнику поліції Лахновському К.О. дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів, які знаходяться у володінні МКП «Херсонелектротранс».

Крім того, як виявилося, у ТОВ «Дуотранс», яке виграло в кінці минулого року тендер на поставку у Кропивницький 20 нових тролейбусів, і ТОВ «Торговий дім «Літан», яке продасть місту 20 автобусів, одні й ті ж самі засновники.

Серед власників ТОВ «Дуотранс» значиться житель Дніпра Дмитро Олександрович Науменко, котрий є також співвласником ТОВ «Торговий дім «Літан».

Цікаво, що саме ТОВ «Дуотранс» зареєстроване у звичайній квартирі за адресою місто Дніпро, вул. Робоча, б. 152, кв. 410. Ця ж адреса в реєстрі вказана як місце проживання співвласника фірми та її директора Дмитра Науменка.

Іншим співвласником ТОВ «Торговий дім «Літан» значиться Сухов Олег Петрович. Останній, на пару з екс-членом Наглядової ради ПАТ “Київметробуд” Солдатенковим Олексієм Юрійовичем, є власником ТОВ «ТМ Літан». Крім того людина з таким же прізвищем, ім’ям та по-батькові фігурує як помічник народного депутата від БПП Костянтина Іщейкіна.

У разі підписання договору, поставка автобусів для КП «Електротранс» стане найбільшим бюджетним підрядом підприємства, що з 2011 року за даними сервісу «Zакупівлі» отримало 40 замовлень на загальну суму 240,95 мільйонів гривень.

У 2016 році ТОВ «Торговий дім «Літан» реалізував своєї продукції на експорт в Молдову та Білорусію на суму близько 350 тисяч гривень. Ще близько 8,5 мільйонів фірма заробила на імпорті.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

1 коментар до Дніпровську фірму, яка виграла тендер на поставку 20 автобусів у Кропивницький, підозрюють у тендерних махінаціях

  1. який же це патріотизм.і можливо в вишиванках сьогодні ходять ці бізнесмени.імпорт нам не йде в ВвП України.тільки те що самі виробляємо.так ми ж самі виробляємо тролейбуси.для цього великого розуму не треба.купуючи імпорт ми збагачуємо ВВП чужих країн.

Коментарі заборонені.