Кропивницькі активісти мітингують проти знищення “легень міста”

Сьогодні, 16 травня, перед сесійним засіданням міської ради на площі міськвиконкому мітингували активісти ГО “Озеленення Кропивницький”. Вони вимагали у міської влади припинити масове знищення дерев у місті.

Декілька десятків активістів тримали в руках фотографії знищених дерев і плакати з надписами “Кропивницький – місто пеньків”, “Немає чим дихати” та інші.

“Нас обурює, що у Кропивницькому масово знищують здорові дерева, нові не висаджують, а посаджені не доглядають. Дерева дають нам значно більше користі, ніж красиво покладена плитка. Ми вимагаємо, щоб зелені насадження все-таки були у пріоритеті і були знайдені способи зберегти дерева на набережній біля пам’ятника “Жертвам Чорнобиля”, які збираються знести. Крім того, ми вимагаємо, щоб винні у знищенні здорових дерев біля пологового будинку понесли відповідальність”, – розповіла активістка Наталя Бардалим.

Голова ГО “Озеленення Кропивницький” Надія Паливода розповіла, що позиція активістів дуже проста і адекватна – зберегти дерева у місті, замінювати їх поступово, спочатку висадивши нові.

Зі своєю розірваною футболкою на мітинг прийшов і журналіст Першої електронної Геннадій Солдецький. Він постраждав від рук агресивного представника фірми-підрядника, яка проводить реконструкцію паркану біля пологового будинку, Віктора Ніколаєнка. Той напав на журналіста, коли він знімав знесення відомої у місті тополі. За фактом нападу на журналіста у Кропивницькому міська влада проведе службове розслідування.

Наразі активісти зайшли до сесійної зали. Надія Паливода виступає перед депутатами.

Нагадаємо, 10 травня, голова організації “Озеленення Кропивницький” Надія Паливода прикувала себе ланцюгами саме до цієї тополі, яку збиралися спиляти. До її протесту приєдналися інші активісти і протягом двох днів не давали знищити там решту дерев. Напередодні біля пологового будинку вже знесли 14 дерев.

Пізніше постраждалий журналіст виклав у мережу відео нападу і розповів про деякі деталі.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар