Кропивничан запрошують пройти анонімне та безкоштовне тестування на ВІЛ

Ілюстрація: volynnews.com

Команда Кіровоградського обласного відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» закликає всіх жителів міста Кропивницький пройти анонімне і безкоштовне тестування на ВІЛ.

Акцію «Прийди за тестом до свого сімейного лікаря» громадські активісти приурочують до Дня пам’яті людей, померлих від СНІДу. Старт акції – 15 травня. Триватиме вона постійно, адже кожен має право пройти експрес тест на ВІЛ у сімейного лікаря.

“Кожен може звернутися за експрес тестом до свого сімейного лікаря. Якщо експрес тест в аптеці у середньому коштує 100 гривень, то для вас він буде безкоштовним. Від вас – візит до медика, від нас – безкоштовний тест. Кожна людина повинна знати свій ВІЛ-статус, щоб у разі виявлення ВІЛ вчасно почати лікування. Робити тест зовсім не боляче. І по часу ця процедура триває максимум 10 хвилин. Важливо, що після пройденого тесту людина знатиме свій результат. І у випадку, якщо він позитивний, одразу отримає консультацію і допомогу”, – закликає Голова Правління КОВ ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» Юлія Чабанюк.

Довідково

Кіровоградське обласне відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» реалізує проект «Через зниження стигми до своєчасного виявлення та ефективного лікування ВІЛ» за фінансової підтримки БО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» в рамках реалізації проекту RESPECT: «Зменшення стигми та дискримінації, пов’язаної з ВІЛ, до представників груп найвищого ризику в медичних закладах України» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар