Для порятунку останніх дерев біля пологового будинку кропивницькі активісти їх зашипували

Учора, 14 травня, невідомі активісти зашипували 4 дерева біля пологового будинку № 1. Зробили це для того, щоб захистити їх від знесення.

Про це у спільноті “Озеленення Кропивницький” написала голова однойменного ГО Надія Паливода.

“Подзвонили невідомі мені активісти і повідомили, що ті 4 дерева, які залишилися біля пологового №1, зашипували. Також вони прикріпили до дерев таблички, на яких написано, що вони зашиповані.
Шипування дерева – це коли під гострим кутом у нього забиваються цвяхи для того, щоб завадити його спилу бензопилою”, – написала вона.

Надія Паливода звернулась через соцмережу до керівника підрядної організації, яка проводить реконструкцію паркану навколо пологового, Віктора Ніколаєнка з проханням попередити про шипування працівників, які будуть намагатися знести ці дерева.

“Невідомі активісти пояснили свою позицію тим, що їх вкрай обурив напад Віктора Ніколаєнка на журналіста, якому він завдав тілесних пошкоджень і розбив телефон – тільки за те, що журналіст знімав на відео спил тополі, яку раніше захищала громада.
Невідомі активісти вважають, що шипування дерев приверне увагу міської влади до незаконного спилу дерев у період вегетації (що заборонено законодавством України), до порушення санітарно-гігієнічних норм утримання пологових будинків (наказ №55 Міністерства охорони здоров”я), згідно з яким територія лікувальних закладів цього типу повинна бути озеленена по всьому периметру дворядною алеєю високостовбурних дерев.
Також вони наголосили, що на місці висадки обіцяних 37 лип знято верхній родючий шар грунту і завезено велику кількість щебеню.
Шипування дерев не є псуванням дерева і тому не потрапляє під дії Лісового кодексу України або Кодексу України про адміністративні правопорушення”, – додала активістка.

Нагадаємо, 10 травня, голова організації “Озеленення Кропивницький” Надія Паливода прикувала себе ланцюгами до тополі біля пологового будинку, яку збиралися спиляти. До її протесту приєдналися інші активісти і протягом двох днів не давали знищити там решту дерев. Напередодні там вже знесли 14 дерев, а ці 4 дерева вже помічені під знесення.

А 13 травня, екс-заступник директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, головний інженер ПП “Енерго”, яке реконструює паркан навколо пологового будинку №1, Віктор Ніколаєнко напав на журналіста Першої електронної газети, який фіксував на відео знесення цієї тополі. Він розбив йому мобільний телефон і порвав одяг.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар