У Кропивницькому на форумі “Енергоефективність. Енергозбереження” наголосили на необхідності переходу від теорії до практики

У Кропивницькому, 12 травня, в Центральноукраїнському національному технічному університет відбувся форум «Енергоефективність. Енергозбереження» муніципального інвестиційного форуму „TIME to INVEST”. На його території одночасно розгорнула свої експозиції Всеукраїнська спеціалізована виставка. Учасники форуму зійшлися на думці, що цей рік повинен стати перехідним від теоретичних напрацювань у сфері енергоефективності до реальних кроків їх практичної реалізації.

Про це інформує прес-служба КМР.

У відкритті енергетичного форуму взяли участь міський голова Кропивницького Андрій Райкович, голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко, секретар міської ради Андрій Табалов, проректор з наукової роботи Центральноукраїнського національного технічного університету Олександр Левченко, директор департаменту інфраструктури та промисловості ОДА Олександр Корнюша.

“Наполегливий шлях в Європу, який торує Україна, вихід на європейські ринки товарів і послуг неодмінно поставить нас в рамки надзвичайно жорсткої конкуренції і щоб зайняти у такій ситуації лідируючі позиції, маємо розвивати передусім високі енергетичні технології, – відзначив у своєму вступному слові Андрій Райкович. – А широке впровадження ефективних програм енергозбереження і енергоефективності і ставить за головну мету сьогоднішня сесія форуму „TIME to INVEST”. І висловлюю щиру вдячність обласній державній адміністрації за ефективну співпрацю у цьому напрямку. Сьогодні ми спільно з ОДА, Кабміном генеруємо цікаві проекти, спільно їх впроваджуємо і захищаємо. Ми маємо всі передумови, щоб зробити Кропивницький передовим містом у впровадженні енергетичних новацій: у нас є своє бачення таких процесів, є прекрасна наукова база – ЦНТУ і кому, як не нам успішно втілювати в життя передові технології”.

Цьогорічний етап, на переконання міського голови повинен стати перехідним від теоретичних напрацювань у сфері енергоефективності до реальних кроків їх практичної реалізації.

“Коли ми говормо про Євроінтеграцію, то передусім маємо на увазі підвищення соціальних стандартів в країні, – акцентував увагу у своєму виступі Андрій Табалов. – А щоб зробити рівень життя європейським – необхідно мати можливості заплатити за це. І віднайти необхідні фінансові резрви можна лише знижуючи собівартість товарів і послуг, у тому числі за рахунок запровадження програм енергоефективності і енергозбереження. Ми ж багато років про це говоримо, але реальні кроки у цьому напрямку почали робити лише в останні два роки. Тож маємо високі очікування на практичні результати сьогоднішнього форуму”.

Спікерами галузева сесії «Енергоефективність. Енергозбереження» стали імениті факівці у цій сфері і керівники підприємств, які мають значний досвід виробництва і просування на ринку енерготехнологій Ігор Галочка, регіональний представник проекту «Енергоефективність у житловому секторі України» Міжнародної фінансової корпорації, Володимир Шимкін, заступник керівника програми «ІQ energy», Сергій Сокур, генеральний директор ТОВ «ГЕРЦ Констрашн», Юрій Кочерженко, директор ТОВ «Юнікс-Лайт», Валентин Батракин, генеральний директор ТОВ «ASMART», Олександр Бєлов, заступник директора ТОВ науково-впроваджувального підприємства «Іноваційні технології і проекти», Юлія Самойлова, голова правління ОСББ «Альма-центр» (м. Харків), Наталія Пташник, директор ПП «Світло ТАК», Магомед Амірсеідов, фахівець відділу маркетингу ПАТ НВП «Радій», представники банківських установ міста.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар