Замасковані зерновози та маршрути околицями: як вантажівки уникають зважування на Кіровоградщині

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Водії великоваговиків почали їздити окільними шляхами, аби уникнути зважування. Окрім того, зерновози почали маскуватися, аби не привертати увагу працівників Укртрансбезпеки.

Повідомляє прес-служба САД у Кіровоградській області.

Нещодавно на Кіровоградщині облаштували пересувний пункт габаритно-вагового контролю на автодорозі Недогарки-Світловодськ на межі Полтавської та Кіровоградської області. Втім, перевізники знайшли вихід, як його оминути – просто почали їздити через смт Власівка. Втратять вони, щонайбільше, 15 кілометрів, а виграють на штрафах, які не сплатять за перевантаження.

Начальник відділу експлуатаційного утримання Служби автодоріг у Кіровоградській області Олексій Донченко та старший інспектор відділу безпеки дорожнього руху управління превентивної діяльності обласного ГУНП Максим Огороднік виїхали на місце роботи пункту, щоб особисто ознайомитися з ситуацією.

Працівники Укртрнсбезпеки та Облавтодору, які забезпечують діяльність пункту зважування, підтвердили, що як тільки встановили ваги, водії практично перестали їздити даною дорогою. Варто зазначити, що місцезнаходження пункту саме у цьому місці зумовлене тим, що під загрозою руйнування знаходиться гребля Кременчуцької ГЕС, через яку і прямує транспорт.  Та хоча вантажних машин їздити стало менше через ваги, буквально в перші години роботи вдалося виявити порушника – 62 тонни замість допустимих 40-ка. Як пояснив сам перевізник, по дорозі одна з його машин нібито зламалася і довелося перевантажити іншу, найближчу його вантажівку, саме тому і порушив норми. Та, як показує практика, такі відмовки звучать з вуст водіїв найчастіше. Дійшло навіть до того, що зерновози почали маскуватися, аби не привертати увагу працівників Укртрансбезпеки.

Говорячи мовою чисел, з початку року було виявлено порушень на більш ніж мільйон гривень, фактично ж виплата становить лише чверть мільйона.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар