В Олександрії День перемоги над нацизмом відзначили разом з американськими військовими

Сьогодні, 9 травня, в Олександрії відбулися пам’ятні заходи з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. У мітингу на Братській могилі взяли участь близько двох тисячі чоловік. На мітингу були присутні 12 солдатів армії США з Каліфорнії, які приїхали в гості до місцевої військової частини № 2269. Іноземці також поклали квіти до Братської могили.

Про це повідомляє Моя Олександрія.

Зранку в центрі міста зібралися ветерани АТО. Вони провели скорботне віче за загиблими солдатами, які воювали проти німецько-фашистських загарбників, і загиблим учасникам АТО. Панахиду служив представник Київського патріархату.

Біля музейного центру організувався “Безсмертний полк”. З червоним прапором і портретами солдат 1941-1945 років учасники акції прокрокували від музею до центру, де влилися в загальну колону.

О 9.30 колона вийшла з центру в сторону Братської могили. Попереду в українських костюмах йшли працівники культури, за ними – оркестр, духовенство Олександрійської єпархії та представники мерії, далі – ветерани, “Безсмертний полк”, учасники АТО. У колоні виявилися люди різних поглядів, але демонстрація пройшла спокійно.

На Братській могилі заздалегідь приготували стільці для ветеранів. Серед них – Почесні жителі Олександрії Лідія Томіліна (єдиний нині живий визволитель Олександрії) та Ілля Шевченко.

На виході з Братської могили дві дівчини безкоштовно роздавали морозиво. Дівчата розповіли, що їх звуть Галина і Олена, морозиво дарують особисто від себе в “пам’ять про предків”. Всього роздали п’ять ящиків, – в основному, ветеранам і дітям.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар