У Кропивницькому визначили лауреатів обласної краєзнавчої премії ім. В. Ястребова

У Кропивницькому визначили лауреатів щорічної обласної краєзнавчої премії імені Володимира Ястребова.

Про це пишуть на сайті обласної ради.

У номінації “Наукові дослідження з історії та етнографії краю” переміг кропивницький історик Юрій Митрофаненко. Премію він отримав за книгу “Українська отаманщина 1918-1919 років”.

У своєму “Фейсбуці” Юрій Митрофаненко відкрив секрет, що давно мріяв про цю відзнаку.

У номінації “Краєзнавчі розвідки з історії міст і сіл області”, за 20 краєзнавчих та музично-критичних статтей премію виграла Олена Классова.

У номінації “Популярізація історико-культурної та природничої спадщини краю, розвиток музейної справи” премія не присуджується, у зв’язку з відсутністю двох або більше робіт на здобуття премії.

Також конкурсна комісія прийняла рішення відзначити Подякою інших учасників конкурсу.

18 травня 2017 року в Кіровоградському обласному краєзнавчому музеї відбудеться урочистий захід, під час проведення якого буде відзначено лауреатів обласної краєзнавчої премії імені Володимира Ястребова.


Обласна краєзнавча премія імені Володимира Ястребова заснована рішенням Кіровоградської обласної ради від 17 грудня 1993 року. Премія присуджується щороку на конкурсній основі за кращі науково-дослідницькі, науково-популяризаторські роботи з питань історії, культури та природи Кіровоградщини, а також музейним установам, працівникам музейних установ за особистий внесок у розвиток музейної справи. Премія і почесна відзнака – «Степовий орел» вручається щорічно 18 травня, у Міжнародний день музеїв.

За 20 років існування премії почесні відзнаки лауреата премії ім. В.Ястребова отримали майже сто краєзнавців.


Поширити:

Залишити коментар:

коментар