“Будуємо Україну разом” планує розмалювати кропивницький “колізей”

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Один із об'єктів "БУРу" - громадський простір і мурал

Проект “Будуємо Україну разом” базуватимеься у Кропивницькому з 7 по 21 травня. За цей час 25 волонтерів, що приїдуть з різних куточків України, та місцеві активісти планують попрацювати на декількох об’єктах. Серед яких ремонт у кількох будинках та малювання муралу на кропивницькому “колізеї”.

Перша електронна уже неодноразово розповідала про креатив волонтерів проекту “Будуємо Україну разом”. Вперше  “БУРівці” приїздили у Кропивницький у листопаді минулого року. Тоді активісти Львівської освітньої фундації оглянули об’єкти та обрали місця, які будуть відремонтовані під час таборівки. Згодом волонтери оголосили конкурс – кропивничани могли запропонувати свої ідеї для покращення міста, які розглядалися як потенційні об’єкти. У лютому цього року проект “Будуємо Україну разом (БУР)” Львіської освітньої фундації знову приїхав у Кропивницький, аби остаточно затвердити об’єкти, які будуть відреставровані під час травневої таборівки.

А тепер волонтери приїхали для того, аби розпочати підготовку до таборівки:

“Вже за тиждень “Будуємо Україну разом” завітає до Кропивницького – одного з кращих історико-культурних центрів України. Протягом двох тижнів ми плануємо зробити ремонт у декількох сім’ях, що потребують допомоги, облаштувати громадський простір просто неба і намалювати мурал. Також хочемо познайомитись і співпрацювати з місцевою молоддю, владою, бізнесом, освітянами. А ще на нас тут чекає насичена культурна програма, адже разом ми не лише пізнаватимемо місто, але й поїдемо у Холодний Яр та урочище Каскади”, – розповіла Першій електронній представник “БУРу” Віра Піонерська.

За словами активістки, вони запрошують небайдужих містян приєднатися до роботи таборівки. Адже їхні проекти – це не тільки волонтерство і допомога, це також платформа для спілкування та всебічного розвитку. Для того, щоб приєднатися до родини “БУРівців”, треба заповнити анкету тут.

“Унікальність нашого табору полягає в тому, що зранку наші волонтери працюють фізично, ремонтуючи будинки, а ввечері маємо спільну культурну програму. Ми пропонуємо нашим волонтерам подорожувати та пізнавати Україну, знайомитися і спілкуватися з людьми з різних куточків України та світу, допомагати тим, хто цього потребує, а також весело і активно відпочивати, – додала Віра Піонерська.

Також дівчина показала світлини трьох об’єктів, які вони обрали для роботи у Кропивницькому.

“Ми будемо робити ремонт у двох родинах: це багатодітна сімя і одинока мати з сином з діагнозом ДЦП”.

Домівка багатодітної родини

Будинок матері-одиначки

“Також будемо облаштовувати культурний простір під відкритим небом ось тут. На стіні, що позаду нього – буде намальвано мурал. Мені сказали, що це місце зветься “Козаций острів”, – каже волонтерка “БУРу”.

Громадський простір і мурал

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Волонтери завітали до студії Першої електронної та розповіли про те, чим вони займаються, як з’явилася їхня організація, що побачили у Кропивницькому. А також розповіли кілька цікавих історії: як до них приїхали волонтери з Москви та як вони вчили американців пити компот.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар