Влітку планують оздоровити понад 53 тисячі дітей з Кіровоградщини

фото: voladm.gov.ua

У 2017 році обласна влада планує забезпечити оздоровленням та відпочинком біля 53 тисяч дітей віком від 7 до 17 років або 54% від загальної чисельності таких дітей в Кіровоградській області.
Питання підготовки до проведення оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2017 року розглядали під час розширеного засідання колегії облдержадміністрації, пишуть на сайті ОДА. Поінформував членів колегії та запрошених із зазначеного питання директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олександр Догаров.

На початку виступу посадовець коротко окреслив підсумки проведення на Кіровоградщині оздоровчої кампанія 2016 року. Він зауважив, що минулого літа відпочинком і оздоровленням було охоплено понад 56 тисяч дітей віком від 7 до 17 років або понад 57%, середній показник по Україні склав 52,5%. У стаціонарних таборах було оздоровлено 15% дітей.

Цього літа, за оперативними даними, планується відкрити 523 заклади оздоровлення та відпочинку дітей, серед яких 7 стаціонарних закладів оздоровлення та 516 – на базі шкіл і позашкільних навчальних закладів. Серед стаціонарних закладів – “Бригантина” Новоархангельського району, “Дружба” Олександрійського району, “Лісова пісня” Маловисківського району, “Чайка” Гайворонського району, “Жовтень” Олександрівського району, “Сонячний” Долинського району. Під питанням залишається оздоровлення дітей у дитячому закладі “Хвиля” Світловодського району. Загалом у 2017 році планується забезпечити оздоровленням та відпочинком біля 53 тисяч дітей віком від 7 до 17 років або 54% від загальної чисельності таких дітей в області.

За словами Олександра Догарова, для ефективного проведення оздоровчої кампанії перш за все необхідно передбачити відповідний фінансовий ресурс. На здійснення заходів з оздоровлення та відпочинку дітей з бюджетів усіх рівнів та за рахунок позабюджетних коштів передбачені видатки у сумі 21 мільйон 680 тисяч гривень. Зокрема, в обласному бюджеті на потреби оздоровлення дітей, які потребують особливої уваги і підтримки, передбачено 8 мільйонів 750 тисяч гривень. За даними райдержадміністрацій, міськвиконкомів, об’єднаних територіальних громад, на забезпечення оздоровчої кампанії заплановано залучити 10 мільйонів 881 тисячу гривень.

Директор департаменту соцзахисту населення облдержадміністрації наголосив, що під час оздоровчої кампанії 2017 року особлива увага буде надана дітям, які потребують підтримки. Так, планується стовідсоткове охоплення послугами оздоровлення та відпочинку дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей загиблих та учасників АТО, дітей внутрішньо переміщених осіб, дітей з малозабезпечених сімей, дітей-інвалідів, дітей з багатодітних сімей.

Начальник управління освіти, науки, молоді та спорту облдержадміністрації Володимир Таборанський, співдоповідаючи із зазначеного питання наголосив, що під час відпочинку дітей у пришкільних закладах особливу увагу звертатимуть на якісне харчування та змістовне дозвілля (ігрові форми, конкурси, змагання, екскурсії). Як і минулого року, значну роль в області приділятимуть організації мовних таборів та мовних груп із залученням волонтерів-іноземців.

Підсумовуючи розгляд питання, голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко зауважив:
– Принципова позиція – це не показники, а комфорт і задоволені діти. Наше завдання – виділити фінанси з бюджетів, залучити соціально-відповідальний бізнес. Давайте комплексно підходити до питання оздоровлення дітей.

Очільник області також звернув увагу представників Держпродспоживслужби в області та Держслужби з надзвичайних ситуацій на безпеку харчування та перебування дітей у закладах оздоровлення і відпочинку.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар