Сашко Положинський запрошує кропивничан на сольний концерт гурту “Тартак” у нашому місті

Сашко Положинський / фото: Дмитро Клочко

Фронтмен гурту “Тартак” Сашко Положинський записав відеозвернення у якому запросив кропивничан на сольний концерт колективу, який відбудеться у нашому місті 5 травня.

Відео музикант зняв на НСК “Олімпійський” у Києві. Сашко наголосив, що це буде перший за 20 років існування гурту сольний концерт “Тартака” у Кропивницькому і запросив усіх кропивничан відвідати виступ.

5 травня у Кропивницькому відбудеться концерт гурту “ТАРТАК”.

Квитки можна придбати у таких точках:

1. Кінотеатр “Портал”;
2. Магазин ЦУМ (біля “Сільпо”);
3. Театр ім. Марка Кропивницького;
4. Тайм-клуб “Барлога”;
5. Магазин “Music brend”;
6. Редакція “Перша електронна газета”.
А також в онлайні https://goo.gl/KIfLMq
Або в Олександра Ратушняка 0668199576
та Івана Худоярова 0996452332.

Востаннє лідер гурту “ТАРТАК” приїздив у Кропивницький разом із музикантами “Riffmaster” у 2015-му – музиканти виступали для 3-го окремого полку спецпризначення. Для кіборгів, за спиною яких Дебальцеве, Ілловайськ, Щастя, Донецький аеропорт прозвучали пісні про війну і про життя.

Цього разу “ТАРТАК” їде у Кропивницький у повному складі і в рамках ювілейного туру “Історія триває”.

фото: tabloyid.com

Довідка з Вікіпедії:

Тартак — український репкор-гурт, заснований у Луцьку 1996 року. Станом на 2017 рік гурт випустив 8 альбомів.

Початок і перший альбом (1996-2001)

Точкою відліку історії гурту Тартак є 1996-й рік. Саме тоді новостворений проект взяв участь у відбірковому турі фестивалю «Червона Рута», на якому незабаром переміг. Презентувавши на фестивалі пісні «О-ля-ля», «Подаруй Мені Кохання» та «Божевільні Танці», Тартак став лауреатом 1-ї премії в жанрі танцювальної музики. Назва гурту — тарта́к, означає деревообробне підприємство.

Наприкінці 1997-го року до Сашка Положинського та Василя Зінкевича-молодшого, які на той момент і складали гурт, а скоріше – просто дует, долучилися Андрій Благун — клавішник – та гітарист Андрій «Муха» Самойло. У цьому складі на початку 1998-го року музиканти проїхали по всій Україні як переможці фестивалю «Червона Рута-97».

По закінченні туру Тартак спіткала низка невдач. Спочатку була заборона виступати на відкритих майданчиках в Києві, потім колектив вимушено покинув Василь Зінкевич-молодший. Гурт довго балансував у повітрі, аж поки їх під опіку не взяв продюсер Олексій Яковлєв. За цей час Сашко Положинський встиг попрацювати ведучим хіт-параду «12-2», що виходив на радіо «Промінь», та побувати ведучим на Biz-Tv, а згодом на ICTV — у хіт-параді «Русскіє Горкі», що зробило Тартак, в особі фронтмена, більш впізнаваним.

обкладинка альбому “Демо графічний вибух”

Наприкінці 1999-го до складу гурту приєднався Ді-джей Валентин Матіюк і вже з початку 2000-го року Тартак засів за запис свого дебютного альбому «Демо графічний вибух», запис якого тривав майже два роки. До альбому увійшли як зовсім нові пісні, так і вже досить давні, але в новому звучанні, з якими Тартак переміг на «Червоній Руті».

На 5 пісень, що ввійшли до альбому, відзняли відеокліпи. Перший кліп для, на пісню «О-ля-ля», зняв Віктор Приходько ще в 1999-му році. Потім був кліп «Кожнетіло» Ігоря Іванова (2000), Віктор Придувалов відзначився у роботі над піснею «100% Плагіат» (2001), а в 2002-му – вже після виходу альбому у світ – Юрій Морозов відзняв кліп «Буча-Чака», а Олександр Кириєнко – «Божевільні Танці». В жовтні 2001-го розпочав свою роботу офіційний сайт гурту tartak.com.ua.

«Система Нервів» та «МуЛиЩа» (2001-2005)

обкладинка альбому “Система нервів”

Десь із середини 2002-го року «Тартак» взявся за запис другого альбому. Ідею щодо створення підбірки пісень, записаних разом із друзями, Сашко виношував досить давно. І от вже у березні 2003-го року відбувся реліз новоствореного альбому дуетів «Система Нервів». До альбому увійшло 17 пісень, участь у яких взяли зокрема Катя Chilly, гурти ТНМК, DE SHIFER, Фактично самі, Мотор’ролла, дует Світязь та інші. До трьох пісень було знято кліпи («МікрOff/Onна Перевірка», спільна з з «Роллік’сом», «Понад Хмарами» з Катею Chilly та «Ні, Я Не Ту Кохав» зі «Світязем»). При цьому кліп зі «Світязем» відзняли аж у 2005-му році, після чого пісня стала дуже популярною. Режисером всіх трьох кліпів з цього альбому став Віктор Придувалов.

Після виходу у світ «Системи Нервів» у складі «Тартака» сталися важливі зміни. В гурт прийшли барабанщик Едуард Косорапов та басист Дмитро Чуєв, які до ТАРТАКа грали у черкаському гурті ДАСТ МІКС. Прихід нових музикантів дав можливість перейти до повного живого звучання на концертах – без підкладок та секвенцій. Один за одним «Тартак» запрошують всі найбільші українські фестивалі – «Таврійські Ігри», «Перлини Сезону», «Лемківська Ватра» в Польщі, «Екстримізм» у Києві, «Рокотека» у Львові, на фестивалі «Чайка» «Тартак» вперше виступив як хедлайнер, а вже апогеєм цієї фестивальної ходи став виступ на «Рок-Екзистенції».

обкладинка альбому «Музичний Лист Щастя»

Всю першу половину 2004-го року «Тартак» провів у студії, і як результат, в червні вийшов третій за рахунком альбом «Музичний Лист Щастя». До альбому увійшло 15 композицій, серед яких особливо популярними стали пісні «Весело!», «Нашеліто», «Хулігани», «Я Не Хочу» та «Стільникове Кохання».

Зміни у складі та «Гуляйгород» (2005-2006)

Початок 2005-го року відзначився змінами. В середині лютого, на Європейській площі в Києві, «Тартак» дав останній концерт у старому складі, адже на початку квітня 2005-го року Андрій «Муха» та ді-джей Валік вирішили залишити «Тартак», щоб розпочати новий творчий етап у гурті Бумбокс. Наприкінці квітня «Тартак» повідомив, що до гурту приєдналися гітарист Антон Єгоров, який на той час вже встиг пограти у гуртах «Бугі-Вугі Джем Слем» і «Прозорі», та Віталій Павлишин, відоміший як ді-джей Архітектор Мендисабель, якого вже на той момент асоціювали з «Тартаком». Свого часу Віталій скретчував у складі гурту ХВК, а з ТАРТАКОМ його пов’язувала давня дружба і співпраця як дизайнера обкладинок альбомів, сайту, кліпу «Весело!» та фірмових футболок.

Восени 2005-го року «Тартак» приєднався до акції «Не Будь Байдужим!». Головна ідея акції — спонукати українців до громадянської активності та захищати свої права. З цією акцією «Тартак» відвідав більше десяти невеликих міст України, в яких раніше ніколи не виступав. 1 грудня музиканти презентували альбом реміксів «Перший комерційний».

обкладинка альбому «Гуляйгород»

Наприкінці того ж 2005-го року світ побачив і новий, четвертий, альбом гурту – «Гуляйгород». Поштовхом до створення цього альбому стала пропозиція Олега Скрипки виступити на етно-фестивалі «Країна Мрій 2005». Запросивши до співпраці кіровоградський етнографічний колектив «Гуляйгород», «Тартак» підготував спеціальну фестивальну програму. Виступивши з новою програмою ще на кількох фестивалях в Україні та Польщі, «Тартак» і «Гуляйгород» до кінця 2005-го року весь матеріал оформили у повноцінний студійний диск. 6 січня 2006 року, на Святвечір, музиканти представили нові пісні у Різдвяному виступі на телеканалі М1 у проекті «tvій формат».

Того ж місяця «Тартак» та «Гуляйгород» взяли участь у зимовому фестивалі «Бакуріані 2006», що проходив у Грузії, а в лютому-березні представили свою програму в багатьох містах України. Було знято два відеокліпи — «Чорноморець», режисером якого став Іван Ясній, та »Ой Учора В Куми», який створив автор кліпів «Хулігани» та «Нашеліто» Тарас Химич.

«Сльози на соплі» (2005-2009)

В червні 2006 року збірна України з футболу мала дебютувати на Чемпіонаті світу. На її підтримку «Тартак» записав пісню «Україно, Забивай!», на яку також було знято кліп, а такод випущено максі-сингл. Відео створила агенція «А7», першою музичною роботою якої колись була робота на пісню «Стільникове Кохання», а над іншими максі-сингловими версіями «Україно, Забивай!» попрацювали музиканти «Тартака», а також їхні друзі з ФДР-радіоцентру та з гуртів Аби MC і Фактично Самі.

Наприкінці червня гурт випустив компакт-диск зі своєю музичною історією. Усі 4 альбоми та 1 альбом реміксів вийшли на одному диску у форматі мр3.

обкладинка альбому «Сльози Та Соплі»

На межі осені-зими 2006 року гурт відзначив 10-річчя. Першою ластівкою цього свята став запуск оновленого сайту, наприкінці року вийшов новий альбом “пісень про кохання” «Сльози Та Соплі».

2007 року з’явився кліп на пісню «Не кажучи нікому», присвячену бійцям УПА. Пісня здобула велику популярність.

«Опір матеріалів» і «Сімка» (2009-2014)[ред. • ред. код] Наступний альбом «Опір матеріалів» було викладено в мережу безплатно в новорічну ніч 1 січня 2010 року. Причиною були невдалі перемовини щодо видання диску. Альбом здобув премію “Непопса” в номінації “Найкраща платівка року”. Було знято кліпи на пісні «Атомна помпа», «3Dенс», «Моральний секс», «Ти подумай», «Репанк» та «Дж…Ангел». В останньому головну роль зіграла українська кікбоксерка Олена Овчиннікова.

обкладинка альбому «Сімка»

2012 року було презентовано наступний альбом «Сімка», до якого увійшло 12 треків. До цього альбому було записано шість кліпів — на пісні «Ритмотека», «Ілюзія», «Їм було байдуже», «Просто ніжно так», «Як усі», «Я не один».

2014 року Положинський зайнявся сайд-проектом «Був’є», з яким записав альбом і кілька синглів.

«Ввічність» і тур до 20-річчя

23 листопада 2015 Положинський повідомив про вихід альбому «Ввічність». Запис альбому було завершено ще влітку того ж року, проте дату релізу неодноразово переносили. Концертна презентація альбому відбулася 20 грудня у київському клубі «Sentrum».

обкладинка альбому «Ввічність»

В грудні 2016 року «Тартак» вирушив у тур, присвячений 20-річчю колективу.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар