У Кропивницькому для наркозалежних пропонують встановити бокси для використаних шприців

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Із метою профілактики поширення ВІЛ, гепатиту та інфекцій, що передаються статевим шляхом (ІПСШ) у Кропивницькому пропонують встановити 16 боксів для використаних шприців.

Таку пропозицію під час депутатського дня у міськраді озвучив голова обласного благодійного фонду “Повернення до життя” Олександр Остапов.

Він навіть приніс показати один з боксів депутатам.

За його словами, у Кропивницькому вже встановлено 2 таких урни. Перед депутатами очільник благодійного фонду озвучив пропозицію долучитися до акції і взяти участь у визначенні місць найбільшої концентрації наркозалежних для подальшого встановлення там цих боксів.

Олександр Остапов також розповів, що його фонд вже співпрацює з поліцією. Правоохоронці обіцяли не чіпати тих людей, які будуть викидати використані шприци у бокси. Але якщо наркозалежний буде пересуватись із наркотичною речовиною, то нестиме відповідальність за законом.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар