Китайська корпорація інвестує 4 млрд грн у розбудову Новокостянтинівської шахти

фото: chinadailyasia.com

Одна з найбільших корпорацій гірничої промисловості Китаю – «China National Nuclear Corporation» готова інвестувати 4 мільярда гривень у розбудову та розвиток Новокостянтинівського родовища, розташованого на території Кіровоградської області. Даний проект буде реалізовано протягом 2017-2020-х років.

Про це під час зустрічі з головою обласної ради Олександром Чорноіваненком повідомив генеральний директор Державного концерну «Ядерне паливо» Сергій Дробот, повідомляється на сайті облради.

Олександр Чорноіваненко обговорив із учасниками зустрічі особливості реалізації даного проекту, зокрема, він запропонував створити програму соціального захисту населення, а саме: виплату компенсацій людям, які проживають поряд з шахтою. Також він висловив пропозицію, щоб компанія, яка займатиметься розбудовою підприємства була зареєстрована на Кіровоградщині, що дасть змогу поповнити обласний бюджет за рахунок податків від будівництва.

За результатами зустрічі Олександр Чорноіваненко запропонував генеральному директору «Ядерне паливо» Сергію Дроботу сформувати робочу групу, яка складе перелік проблемних питань, визначить шляхи та терміни їх вирішення. Сергій Анатолійович зазначив, що готовий презентувати робочій групі і депутатам обласної ради на черговій сесії обласної ради план роботи щодо реалізації проекту у 2017 році.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

1 коментар до Китайська корпорація інвестує 4 млрд грн у розбудову Новокостянтинівської шахти

  1. Одн! вкладують, 1нш1 крадуть.На терезах- хто кого переможе.

Коментарі заборонені.