За порушення під час реконструкції приміщення у центрі Кропивницького забудовника оштрафували на 26 тис грн

Ілюстрація www.dabi.gov.ua

Управлінням Державної архітектурно-будівельної інспекції у Кіровоградській області накладено штрафні санкції на замовника будівництва торговельного комплексу у центрі Кропивницького.

Про це інформує прес-служба ДАБІ України.

Під час позапланової перевірки на об’єкті «Реконструкція нежитлового приміщення під магазин-кулінарію по вул. В. Чорновола, 12/1 в м. Кропивницький, Кіровоградська область» зафіксовано низку порушень вимог містобудівного законодавства. Зокрема, виявлено незабезпечення замовником здійснення авторського та технічного нагляду, виконання будівельних робіт без проектної документації та наведення недостовірних даних в поданій декларації про початок виконання будівельних робіт.

Виявлені правопорушення допущені фізичною особою, яка виконує функції замовника та підрядника одночасно. У зв’язку з цим уповноваженою особою Управління винесено постанови, якими забудовника визнано винним у вчиненні правопорушень та накладено штраф на загальну суму 26 350 грн. Враховуючи несплату накладених стягнень у добровільному порядку, винесені постанови направлено до органів ДВС для примусового стягнення. Станом на сьогодні штрафи правопорушником сплачено в повному обсязі.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар