На Кіровоградщині запустили сонячну фотоелектростанцію потужністю більше 3 тис. кВт

сонячна електростанція у с. Іванівка Новоукраїнського району / фото: kr-admin.gov.ua

Учора, 19 квітня, у с. Іванівка Новоукраїнського району відбулася непересічна подія – тут ввели в дію другу сонячну фотоелектростанцію потужністю більше 3 тис. кВт.

Про це пишуть на сайті Кіровоградської ОДА.

Вартість робіт із будівництва об’єкта та приєднання його до електромережі складала 104 мільйони гривень, загальна площа електростанції – 6 гектарів.

Інвестором будівництва стало місцеве фермерське господарство “Омельяненко”. За словами керівника підприємства Сергія Омельяненка, в години пік електростанції “Іванівка” та “Іванівка-2” здатні забезпечити надходження до електромереж близько 4 тис. кВт екологічно чистої сонячної електроенергії.

У відкритті фотоелектростанції взяв участь голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко. Він привітав із подією присутніх на відкритті жителів села та високо оцінив діяльність Сергія Омельяненка.

“Сьогодні ми бачимо яскравий приклад інвестування – більше 100 мільйонів гривень вкладено не просто у нову сучасну електростанцію, ці кошти стали частиною енергетичної незалежності України”, – наголосив голова облдержадміністрації.

Сергій Кузьменко підкреслив, що останніми роками в області реалізовано вже низку енергетичних проектів, зокрема, це сонячні електростанції “Іванівка” та “Іванівка-2”, міні-ГЕС на території Гайворонського, Новоархангельского, Голованівського районів тощо.

Сергій Омельяненко щиро подякував за підтримку Сергію Кузьменку, адже, під час роботи виникало чимало ситуацій, коли на заваді будівництву ставали необґрунтовані чиновницькі рішення. За його словами, саме завдяки втручанню голови облдержадміністрації, проект був доведений до логічного кінця.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар