На Світловодщині планують встановити перші в Україні “туристичні мапи”

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Сьогодні, 19 квітня, з нагоди початку нового туристичного сезону 2017 року у Кропивницькому відбулася прес-конференція представників Світловодської РДА, де вони розповіли про туристичний потенціал району, презентували краєзнавчий портал, поділилися планами про встановлення перших в Україні “туристичних мап”.

Представники Світловодської РДА розповіли про перший туристичний сайт регіону, послуги різноманітних об’єктів інфраструктури та заходи подієвого туризму. У районі функціонує унікальний зоопарк, яхтклуб, бази відпочинку, готелі, розташовані заповідні природні об’єкти, озера та дикі пляжі. Інформація про кожен об’єкт є на сайті “Світловодщина – край нашої мрії“, який презентували під час прес-конференції.
 
У рамках презентації начальник відділу культури і туризму Світловодської РДА Микола Середенко повідомив, що на Світловодщині планують встановити перші в Україні туристичні дороговкази, де буде розміщена інформація про туристичні маршрути, об’єкти та події Світловодського краю.
“Зараз ми встановлюємо перші в Україні дороговкази, на яких будуть розміщені мапи з усіма туристичними маршрутами та об’єктами. До 1 травня на всіх в’їздах у район планується встановити 40 таких дороговказів”, – каже Микола Середенко.
За словами Миколи Середенка, ці “туристичні мапи” планують виготовити у форматі білбордів:
“Будуть стояти гасла “Ми вас вітаємо”, а на звороті – туристичні мапи. Тут плануємо вказати всі маршрути та туристичні об’єкти. Наскільки мені відомо, це будуть перші в області дороговкази, – розповідає посадовець і додає, – Не прийнято порядок облаштування рекламних бордів, але я беру на себе це “культурне свавілля” і хай лише з’явиться лише одна людина в області, яка мене оштрафує чи зріже цей дороговказ… Тому що це дійсно хороша справа, до якої мають долучатися всі райони, а не боятися бюрократичної тяганини. У нас дружний колектив, тому ми кажемо, що “поставили всі разом і будемо відповідати разом”.
Микола Середенко зазначив, що туристичний потік на вихідні становить декілька тисяч осіб. У майбутньому за один туристичний сезон планують залучати сотні тисяч відпочиваючих.
 
Поширити:

Залишити коментар:

коментар