Між вулицями Жадова і Попова у Кропивницькому пропонують створити сквер для відпочинку

Ілюстрація: pobudovano.com.ua

У Кропивницькому стартувало голосування за переможців міського проекту „Громадський бюджет”. До 3 травня, усі бажаючі містяни зможуть взяти участь у визначенні проектів, які отримають фінансування від міської влади. Один із таких проектів – “Сквер «Молодіжний громадський простір» між вулицями Жадова і Попова”. Основною метою проекту є створення умов для організації відпочинку молоді. На його реалізацію необхідно 100 000 грн.

При будівництві десятків дев’ятиповерхових будинків на найбільшому за чисельністю населення житловому масиві Кропивницького між вулицями Попова і Жадова не створили сквери і парки, які необхідні для відпочинку та оздоровлення людей, а наявні міжбудинкові території зараз захоплюються для будівництва гаражів і МАФів.

Проектом передбачено на поки що незабудованій території, створити сквер – молодіжний громадський простір з великою кількістю дерев, лавочками, спортивним майданчиком, освітленням, урнами, громадською вбиральнею.

Сквер «Молодіжний громадський простір» має бути доступним для всіх, ізольованим від транспортного руху, шуму, забруднень, безпечним, освітленим, безкоштовним. Також важливим аспектом має стати відсутність будь-яких вертикальних перепон: бордюрів, сходинок, що робить простір доступним для людей з фізичними обмеженнями.

Він надаватиме можливість для спілкування, розмов та гри, для прояву творчості, виступу вуличних музикантів чи акторів та іншої активності. Даватиме привід для зупинки та затримки на довший час, обладнаний місцями для сидіння, враховує інтереси користувачів різного віку, статусу.

Цим сквером зможуть користуватися всі мешканці мікрорайону, особливо він необхідний для спілкування та активного відпочинку молоді.

Проголосувати за проект можна двома способами: у електронному вигляді за допомогою BANK ID та класичним способом – віддавши свій голос у бюлетені.

Проголосувати за проект в режимі онлайн можна тут. А класичне голосування у бюлетенях доступне у холі першого поверху приміщення міськради з 10 до 16 год. з перервою на обід. Скриньки та бюлетені розмістять у холі зі сторони вул. Гоголя. Для цього голосування потрібно мати із собою паспорт.

Станом на 19 квітня проект підтримали 11 осіб.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар