Кропивницький Музей Мистецтв отримав монети Фінського князівства та Російської імперії

Напередодні Великодніх свят до фондового зібрання Кіровоградського обласного художнього музею передали 46 монет Фінського князівства та Російської імперії ХVІІІ – початку ХХ століття.

Передача колекції монет відбулася в ході здійснення виконавчого впровадження по розпорядженню конфіскованим майном, коли спеціальним рішенням комісії було вирішено безоплатно передати на постійне зберігання до музею майно, конфісковане за рішенням Кіровського районного суду на підставі якого було видано виконавчий лист про конфіскацію в дохід держави 46 монет (речових доказів по справі). Адже згідно вироків судів по вказаних справах, що містяться в матеріалах виконавчих впроваджень та згідно висновків експерта Черкаського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України та Одеського музею нумізматики встановлено, що зазначені речові докази належать до культурних цінностей, що мають художнє, етнографічне та наукове значення, а отже підлягають збереженню, відтворенню то охороні відповідно до законодавства України.

Передачу зазначених монет здійснила старший державний виконавець відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Кіровоградській області Ольга Донцова. І не зважаючи на те, що основна частина монет підлягає фаховій консервації, отримана колекція стане гарним поповненням музейної збірки – державної частини Музейного фонду України.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар