Рятівники чи злочинці: у справі кропивницьких “Білих левів” розбиралися в програмі “Говорить Україна”

затримання членів організації “White lions” / © прес-центру СБ України

Хто вони, члени організації “White lions”, яких у лютому затримали слідчі прокуратури та СБУ? Члени організації та їх близькі стверджують, що хлопці займались пошуком педофілів у соцмережах і проводили з ними “виховну роботу”, а правоохоронці підозрююють “Білих левів” у вчиненнях побиттів, розбоїв та грабежів.

Члени організації стверджують, що під час виявлення педофілів натрапили на прокурора, і після цього на них почалося полювання.

У черговому випуску програми “Говорить Україна”, який вийшов учора, 13 квітня, на екрані каналу “Україна” розбиралися, хто ж такі “Білі леви”, рятівники чи злочинці.

Нагадаємо, 27 лютого, у прокуратурі області повідомили, що здійснюється досудове розслідування за фактом вимагання, грабежів та розбоїв особами, які називають себе “Білі леви”.

Слідчі прокуратури та СБУ затримали 9 осіб і доправили їх до ІТТ. Серед них є 4 неповнолітніх, до яких у ізолятор досі не пускали батьків. Побратими затриманих стверджують, що хлопці займались пошуком педофілів у соцмережах і проводили з ними “виховну роботу”.

27 лютого ввечері 9 членам організації “White lions”, яких підозрююють у вчиненнях побиттів, розбоїв та грабежів, оголосили про підозру. Загалом, слідством було встановлено 14 потерпілих від дій угруповання, а також є 34 відеозаписи, які доводять їх провину.

Цого ж вечора, 27 лютого, близько півсотні осіб перекрили рух біля обласної прокуратури по вул. Верхній Пермській. Родичі та друзі затриманих членів організації “White lions” вимагали, щоб до них вийшли слідчі прокуратури і пояснили конкретні причини затримання хлопців та дівчат. Батьки також вимагали зустрічі зі своїми дітьми, оскільки з часу їх поміщення у ІТТ, вони з ними не бачились.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар