Експерти ЄС та Канади вчили кропивницьких поліцейських взаємодіяти з громадою

Упродовж двох тижнів експерти Консультативної місії ЄС в Україні (КМЄС) разом з представниками Канадської поліцейської місії проводили навчання по взаємодії поліції з громадою. Учасниками тренінгу стали патрульні Кропивницького та представники відділу превентивної діяльності районних центрів Кіровоградщини.

Про це повідомляє Патрульна поліція у Facebook.

Спікери тренінгу: радник з питань взаємодії поліції з громадою Чічероне Діаконеску (Румунія), радник поліції з питань співпраці з громадськістю Дейл Корра(Канада), спеціаліст з тренінгів з питань взаємодії поліції з громадою Василь Боднарюк (Україна).

Сьогодні, 13 квітня, навчання завершилося, а учасники отримали сертифікати. Тренінги проводилися за моделлю «навчання тренерів», тож випускники програми тепер повинні ділитися здобутими навичками зі своїми колегами на місцях.

Протягом курсу тренінгу розглядали різні питання: права людини, взаємодія поліції та громади, вивчали типи ефективних комунікацій на конкретних життєвих прикладах.

Учасниками цього проекту стали сім патрульних, серед них інспектор патрульної поліції Ольга Варіченко. Дівчина запевняє, що отриманий досвід дозволить їй ефективніше працювати на вулиці, уникаючи конфліктних ситуацій та спілкуватися з громадянами у формі конструктивного діалогу.

«У спілкуванні важливу роль відіграють деталі: рухи, жести, тон – все це впливає на співрозмовника. Надмірна впевненість у чомусь може викликати неприйняття ситуації в цілому. Сподіваюся, отриманих навиків вистачить, аби уникати конфліктних ситуацій на вулиці»,– розповідає патрульна.

Експерти наголошують, до України приїхали не навчати, а ділитися досвідом.

«Новий принцип взаємодії полягає у тому, що самі громадяни через їхніх представників озвучують поліції, що їм потрібно. Від так, місцеві громади можуть самостійно виявляти проблемні точки, де має місце злочинна діяльність», – вважає Дейл Корра.

«У всіх учасників тренінгу високий рівень мотивації,тож співпрацювати з ними було дуже цікаво», – коментує спеціаліст з тренінгів з питань взаємодії поліції з громадою Василь Боднарюк .

На закінчення запрошені експерти подякували правоохоронцям за запрошення, а також за можливість поділитися своїми знаннями і навичками на практиці.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар