Заради кіоска по вул. Попова зрізали пішохідне огородження

У Кропивницькому біля зупинки навпроти ринку “Престиж”, що по вул. Попова, невідомі зрізали пішохідне огородження, позаду якого минулого тижня почали встановлювати черговий кіоск.

Частину тротуарного паркану, яка знаходилась перед фасадом МАФу зрізали і приварили, обігнувши тимчасову споруду.

Ще декілька днів тому паркан був на місці, а біля кіоску метушились робітники.

В управлінні архітектури міської ради Першій електронній повідомили, що земельна ділянка площею 40 м², на якій встановлюють МАФ, з 2004 року перебуває в оренді. Її цільове призначення – під розміщення торгівельної споруди. А в 2013 році на цей кіоск отримали паспорт прив’язки тимчасової споруди.

Наявність паспорту прив’язки на цю споруду Першій електронній підтвердив і начальник сектору безпеки дорожнього руху Управління патрульної поліції капітан Сергій Бабенко, який раніше перевіряв законність встановлення МАФу. Але власниками споруди були порушені інші законодавчі акти.

“Роботи проводились із паспортом тимчасової прив’язки, але з порушенням державного стандарту № 3587-97 та Постанови Кабміну № 198 Про затвердження Єдиних правил ремонту і утримання автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів. Дана споруда знаходиться на зупинці громадського транспорту, а згідно цих діючих стандартів, ближче ніж 20 м до зупинки встановлення таких споруд забороняється”, – запевнив Сергій Бабенко.

10.04.17 огородження біля МАФу ще на місці

Управління патрульної поліції 10 квітня навіть направило лист на ім’я міського голови Андрія Райковича з проханням терміново перевірити законність розміщення та влаштування МАФів по вул. Попова і вжити відповідних заходів у разі виявлення порушень.

Начальник сектору безпеки дорожнього руху патрульної поліції стверджує, що власники цього огородження можуть написати заяву до правоохоронних органів, адже це практично крадіжка майна, що вже є криміналом. Проте власників пішохідного огородження Першій електронній поки знайти не вдалося.

Як повідомив керівник КП “Універсал – 2005” Віктор Панішко це огородження перебувало на балансі комунального підприємства по утриманню шляхів, але воно наразі не діє.

Перша електронна обов’язково з’ясує, у кого на балансі перебуває це пішохідне огородження, хто його зрізав, і яку відповідальність понесуть ці особи. Читайте про це у наших наступних публікаціях.

Нагадаємо, на вул. Попова також тривають перипетії навколо встановлення МАФів на парковці біля магазину АТБ.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар