У Кропивницькому на кінофестивалі обрали найкращий фільм про Педагогічний ліцей

Фото: Єлизавета Перцова

Шостий ліцейний фестиваль аматорського кіно «Промінь-2017» пройшов у Кропивницькому 29-го березня. У його рамках відбувся показ одинадцяти короткометражних фільмів, створених учнями 9-11-х класів комунального закладу «Педагогічний ліцей Кіровоградської міської ради Кіровоградської області».

Цього року основною темою фестивалю була тема «Педагогічному ліцею – 20 років». Для кожного класу в результаті жеребкування було обрано підтему. У своїх відеороботах учасники заходу уявили яким буде навчальний заклад через 100 років, розгадали формулу успішного ліцеїста, спілкувалися з випускниками, пропонували нові ідеї та жартували про ліцейне життя. З метою якісної підготовки до фестивалю учні взяли участь у навчальному тренінгу, який провели кандидат філологічних наук, старший викладач кафедри журналістики, видавничої справи та редагування ЦДПУ ім. В.Винниченка Ірина Ткаченко та телевізійний режисер, фотограф-відеограф Зоя Богдашова.

Відеороботи учнів оцінювалися за такими критеріями: відповідність правилам фестивалю (тематика, часовий регламент), оригінальність сценарію, робота режисера, оператора та акторська гра, а також монтаж, музичний супровід, якість звуку і картинки.

До складу журі увійшли координатор Кіровоградського прес-клубу Вікторія Талашкевич, кандидат філологічних наук, старший викладач кафедри журналістики, видавничої справи та редагування ЦДПУ ім. В. Винниченка, телеведучий Дмитро Шульга, телевізійний режисер, фотограф-відеограф Зоя Богдашова, кандидат філологічних наук, старший викладач кафедри журналістики, видавничої справи та редагування ЦДПУ ім. В.Винниченка Ірина Ткаченко та директор Педагогічного ліцею, кандидат педагогічних наук Наталя Чередніченко.

Після перегляду фільмів та наради, яку провело журі, було визначено переможців і володарів спеціальних призів.

Зокрема, учні 11 правового класу реалізували підтему «Формула успішного ліцеїста» у фільмі «Два квитки» і отримали спеціальний приз кінофестивалю та грошовий подарунок від Вікторії Талашкевич. Ліцеїсти з 10 філологічного-2 класу також працювали над підтемою «Формула успішного ліцеїста» і були відзначені спеціальним призом та книгою від кафедри журналістики, видавничої справи та редагування ЦДПУ ім. В.Винниченка.

Переможцями фестивалю стала команда 11 філологічного-1 класу з фільмом «Овва, ідея!» (підтема «Нові ідеї для ліцею»). Друге місце зайняли минулорічні переможці – учні 11 фізико-математичного класу, які створили фільм «Славкек проти Педвартсу». Даний фільм, знятий на підтему «Ліцейні гуморески», отримав спеціальний приз від телевізійного режисера Зої Богдашової. Третє місце посіла команда 10 філологічного-1 класу з фільмом «Веселі будні ліцею» (підтема «Ліцейні гуморески»).

Всі учасники кінофестивалю отримали дипломи, подяки та солодкі призи.

Адміністрація комунального закладу «Педагогічний ліцей Кіровоградської міської ради Кіровоградської області» дякує всім за участь та допомогу у проведенні Шостого ліцейного фестивалю аматорського кіно «Промінь-2017».

Фото: Єлизавета Перцова

Поширити:

Залишити коментар:

коментар