У Кропивницькому відбулася виставка дитячих робіт художньої майстерні “Індиго”

6 квітня 2017 року в Кіровоградському обласному художньому музеї відбулося відкриття виставки робіт вихованців художньої майстерні «Indigo».

Художня майстерня «Індиго» зовсім молода творча організація. Відкриття майстерні відбулося тільки 6 липня 2016 року. Перша виставка творів проводилася у минулому році на вулиці Двірцевій на день народження міста Кропивницький.

До нас приходять вчитися і дорослі, і діти. У майстерні займаються академічним малюнком, живописом, декоративно –прикладним мистецтвом, декоративним розписом, батиком, псевдо вітражем, писанкарством. Теми для творчих робіт іноді даються вчителем, а іноді маленька людина приходить з твердим наміром намалювати щось або когось, що його хвилює в цей момент, чи дуже часто на подарунок близьким і друзям до якогось свята. Малеча вчиться створювати різноманітні прикраси, обручі з квітів, брошки і навіть навчаються покривати декоративною глазур’ю пряники! А ще проводяться уроки з фешн-ілюстрації та ботанічної ілюстрації. В планах майстерні – навчання комп’ютерної графіки та інші цікаві майстер – класи. У художній майстерні «Індиго» панує творча й невимушена атмосфера. До нас приходять хто за самовираженням, хто за приємним дозвіллям, хто за новими знаннями, хто за цікавим спілкуванням, хто за релаксом… Взагалі в «Індиго» можна приходити за позитивними емоціями. Так захоплено говорить про своє «дітище» керівник майстерні Ганна Іванова.

Художня майстерня займається ще іншими видами діяльності. Багато об’єктів і громадських інтер’єрів оформила очільниця майстерні пані Ганна Геннадіївна. Розпис магазину «Країна мрій», кафе «Щастя», розпис Лавки чаю та кави «Лювак» у ТЦ Імперіал та інші об’єкти радують очі відвідувачів цих закладів.

На виставці представлені творчі роботи 15-ти талановитих дітей, які навчилися за допомогою яскравих фарб передавати свої враження від оточуючого світу, вподобання й якісь, тільки відомі їм, емоції. Це серія «Пейзажів» Софії Варакіної (9 р.), «Ластівка з весною…» та «Весняний натюрморт» Софії Чорної (7 р.), «Фламінго» Юлії Сидоренко (11 р.), «Чорний кіт» Єлизавети Волобуєвої (11 р.), «Собака» Евеліни Коваль (10 р.), «Портрет мами» та «Портрет тата» Єви Валайніс (8 р.), «Весела киця» та «Африканська ящірка» Єлизавети Коноваленко (8 р.), «Киця» та летерінг «Єлизавета» Лізи Литвинової (9 р.), летерінг «Лідія» Ліди Литвинової (9 р.), «Портрет мами» Дар’ї Бондаренко (7 р.), «Кішка-зима» Василіси Єфімової (7 р.), «Пес Капітан» Христини Уколової (11 р.), «Натюрморт» Уляни Броншпіц (8 р.), «Автопортрет» Софії Литвиненко (9 р.), олійні полотна «Натюрморт» та «Квіти» Аліни Іванець (17 р.).

Вже традиційно, напередодні великого християнського свята Воскресіння Христового, а саме цього року 12 квітня в стінах художнього музею відбудеться VІІІ Великодній Благодійний Аукціон, на якому художники та меценати безоплатно надають свої твори. Метою цьогорічного аукціону є збір коштів для закупки спеціального обладнання на потреби пацієнтів Кіровоградського обласного онкологічного диспансеру. І маленькі діти, вихованці майстерні, приєднуються до «тихого аукціону». Можна переглянути і придбати роботи Лідії Литвинової «Дерева», Софії Литвиненко «Кіт у квітах», Софії Чистякової «Весна», Лізи Литвинової «Метелик», Софії Литвиненко «Міньйон», Софії Чорної «Кіт у квітах», Софії Варакіної «Кольоровий кіт», Єлизавети Галімської «На лузі» та «Кіт-янгол», Василіси Єфімової «Втомився», Єлизавети Коноваленко «Сумний кіт», Єви Валайніс «Рожевий кіт», автор, який виявив бажання залишитися невідомим – «Зелений натюрморт».

За матеріалами Кіровоградського обласного художнього музею

Поширити:

Залишити коментар:

коментар