Член Корпусу Миру розповідала у Кропивницькому, чим харчуються американці

Ніколи не пізно розширювати свої горизонти і виходити за межі стереотипів. Завжди необхідно збагачувати відкриті вами світи новими фактами. Саме з такою місією 30 березня на зустріч зі студентами факультету іноземних мов завітала Вікі Нейлінг, член Корпусу Миру, і їй вдалося розбити вщент уявлення українців про культуру Америки, а саме про їжу США.

Про це йдеться на сайті ЦДПУ.

Вікі Нейлінг – викладач англійської мови та просто людина, якій подобається подорожувати, відкривати для себе нові країни та культури. Україна не перша країна у її списку здійснених подорожей. Раніше вона вже була у Вірменії, Чехії, Узбекистані, Мексиці, а зараз їй випала нагода працювати у Кропивницькому.

Щоразу коли у наших головах постає питання про те, чим харчуються американці, вир стереотипних образів заповнює наш мозок повністю: бургери, картопля фрі, індичка, органічні продукти і це ще не повний перелік. Але як багато страв лишаються для нас невідомими, а разом з ними для нас залишається невідкритим великий пласт культури. Вікі пояснила, що раціон пересічного американця не обмежується лише загальновідомими стравами, від штату до штату кухня відрізняється, це можна пояснити впливом культур іммігрантів. Подекуди інгредієнти для страв бувають настільки дивними і неприйнятними, що можуть викликати огиду чи навіть осуд інших. У нашій країні люди все більше полюбляють обирати незвичайних домашніх улюбленців, наприклад єнота – миле створіння, яке одним лише виглядом наповнює серце добротою і ніжністю, а от у деяких містах Америки ця тваринка також викликає приємні почуття, почуття близького втамування голоду. Єноти не єдині, хто потрапив у «їстівний» список: крокодили, змії, білки також можуть стати вечерею.

Але не однією екзотикою харчуються американці, у рецептах багато інгредієнтів, які добре відомі нам. Серед страв, які навела Вікі, деякі можна приготувати самостійно. Банановий хліб, смажені зелені помідори, кукурудзяний хліб та багато інших. Вікі Нейлінг розповіла, що кухня кожного штату має вагомий історичний вплив, чим і зумовлена така різноманітність страв. Багато рецептів прийшли до Америки з Африки і така кухня відома під назвою «соул-фуд», вона поширена у південних штатах США, базовими продуктами є борошно з кукурудзи, курятина та овочі.

Зустріч не була схожа на лекцію, це було приємне спілкування, де кожен висловив свою думку щодо незвичайної кухні Америки і чи хотів би щось з того спробувати чи ні. Наше уявлення про американську кухню збагатилося, практично у кожного з’явилося бажання перевірити свої кулінарні вміння і приготувати щось з того, про що так смачно розповідала Вікі.

За матеріалами студентки 3 курсу факультету іноземних мов ЦДПУ Вікторії Будун

Поширити:

Залишити коментар:

коментар