“Шлюб за добу” та видача документів у пологових будинках: перші підсумки реформування юстиції на Кіровоградщині

Сьогодні, 6 квітня, відбулася колегія Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області, у рамках якої керівники структурних підрозділів проаналізували показники своєї роботи за перший квартал 2017 року.

Про це йдеться на сайті ГТУЮ у Кіровоградській області.

Робоче засідання пройшло в форматі відеоконференцзв’язку, завдяки чому до обговорення долучилися й начальники районних відділів державної виконавчої служби, державної реєстрації актів цивільного стану та завідувачі державних нотаріальних контор.

На порядок денний було винесено питання щодо підсумків діяльності обласного управління юстиції упродовж січня-березня поточного року, у тому числі особливості проведення правороз’яснювальної роботи серед населення.

«У 2017 році Міністерством юстиції України розпочалася реалізація загальнонаціональної програми «Я маю право», основна мета якої полягає в підвищенні правової культури громадян.  Прошу надавати консультації усім громадянам, які звертаються до вас за допомогою. Головне наше завдання – пояснити людям, як їм вийти зі скрутних життєвих ситуацій та захистити свої законні інтереси, керуючись нормами чинного законодавства», – звернувся до начальників структурних підрозділів обласного органу юстиції Вадим Гуцул.

Основна увага присутніх була сфокусована на реформуванні Управління державної виконавчої служби та Управління державної реєстрації. Як відзначила заступник начальника Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області з питань державної виконавчої служби Маріанна Касімова, упродовж звітного періоду було завершено 13 045 виконавчих проваджень на загальну суму 173 333 715 гривень, що становить  17,9 % по кількості та 8,4 % по сумі. Однак, потрібно зважати на те, що в органах державної виконавчої служби станом на 31 березня залишаються відкритими 38 вакансій.

Відбулися зміни й в діяльності Управління державної реєстрації.

«Як показує практика, люди позитивно сприйняли проект по видачі документів для новонароджених безпосередньо в пологових будинках. За січень-лютий поточного року 1062 особи отримали в медичних закладах свідоцтва про народження дітей. При цьому 218 осіб скористалися послугою з видачі довідок про місце реєстрації малюків. Згідно останніх показників, Кіровоградщина наразі знаходиться у десятці лідерів серед тих регіонів, які найактивніше займаються реалізацією проекту по видачі документів молодим батькам у пологових будинках», – заявив заступник начальника обласного органу юстиції з питань державної реєстрації Олег Потьомкін.

Окрім цього, наприкінці березня на території Кіровоградської області відбувся запуск проекту «Шлюб за добу», завдяки чому всі бажаючі мають змогу зареєструвати свої стосунки в найкоротші терміни, не витрачаючи при цьому час на 30-денне очікування. Варто відзначити, що цією послугою вже скористалися дві пари.

Загалом у ході засідання колегії доповідачами було висвітлено основні напрацювання структурних підрозділів, а також розглянуто пропозиції щодо удосконалення їх роботи. Окрім цього, керівництво обласного органу юстиції окреслило основні завдання на наступний звітний період, над якими потрібно особливо інтенсивно працювати з метою ще більшого вдосконалення функціонування управління.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар