Підсумки дебатів у Кропивницькому: за путівку в Польщу будуть змагатися студенти ЦНТУ

Сьогодні, 5 квітня, у Кропивницькому визначили переможців регіонального етапу студентських дебатів про виборчу реформу, які представлять нашу область у Києві.

Організаторами дебатного турніру є Всеукраїнська ініціатива «Активна Громада» Інституту «Республіка». Гра проводиться в рамках міжнародного проекту, що реалізовується в 24 містах України.

У фінальному турі молодіжного турніру всеукраїнських дебатів «Виборча реформа: за і проти» у Кропивницькому взяли участь чотири команди: Центральноукраїнського національного технічного університету, Донецького національного медичного університету МОЗ України, Кіровоградського інституту державного та муніципального управління Класичного приватного університету та Кіровоградського кооперативного коледжу економіки і права імені М. П. Сая.

Метою конкурсу є підвищення свідомості молоді, залучення її до виборчого процесу, усвідомлення своєї ролі в розбудові держави; розвиток потенціалу та творчих здібностей. На сьогодні, досить велике поширення серед студентів України набули дебати як навчальний формат та просто командна гра, покликана розвивати ораторські, комунікаційні та аналітичні здібності.

«У цьому конкурсі суддями оцінюватиметься загальна командна робота, ораторські здібності мовців та повноту розкриття питання», – зазначив регіональний координатор Всеукраїнської ініціативи «Активна громада»  Анатолій Стоян.

Команди-учасники змагалися  у форматі британських парламентських дебатів. Вони повинні були придумати назву, девіз команди та відповідати на питання опонентів. На виступ кожної команди відводилася одна хвилина.

Під час гри регіональний координатор ініціативи Анатолій Стоян представив кампанію «Активна Громада: право вибору» та провів для учасників турніру семінар «Як підвищити участь молоді у національних виборах?»

За підсумками дебатів перше місце посіли студенти ЦНТУ. Команда-переможець отримала кубок та право участі в ІІ турі національного турніру серед кращих студентських команд інших міст України,  що відбудеться в комітетах ВРУ. А переможці фінальної гри, яка відбудеться у Києві, отримають досвід, нові знання та 5-денну поїздку до Польщі.

 б

Поширити:

Залишити коментар:

коментар