У Кропивницькому відбувся правовий флешмоб

скріншот із відео

Учора, 4 квітня, за ініціативи керівництва Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області відбувся флешмоб із метою підтримки реалізації загальнонаціональної програми «Я маю право», започаткованої Міністерством юстиції України. У правороз’яснювальній акції взяли участь усі фахівці обласного органу юстиції спільно з представниками Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області.

Про це йдеться на сайті ГТУЮ у Кіровоградській області.

«Основна мета подібних заходів полягає в донесенні до громадян актуальної інформації правового характеру, що є надзвичайно важливим у контексті підвищення загального рівня освіти населення. Знаючи свої права, громадяни зможуть швидко та ефективно боротися зі свавіллям чиновників, керуючись нормами чинного законодавства. У зв’язку з цим правове консультування набуває у сучасних реаліях все більшої актуальності. Фахівці управління та я особисто готові в будь-який момент допомогти кожній людині, яка знаходиться у скрутному життєвому становищі, адже юстиція – відкрита для людей», – відзначив начальник ГТУЮ у Кіровоградській області Вадим Гуцул.

У рамках флешмобу команда юстиції презентувала містянам нові сервіси, запроваджені Міністерством юстиції України для покращення життя громадян.

Зокрема йдеться про врученням свідоцтв про народження та довідок про місце реєстрації малюків безпосередньо у пологових будинках, офіційну реєстрацію стосунків за пришвидшеної процедурою у рамках проекту «Шлюб за добу», а також можливість поновлення втрачених документів у онлайн-режимі.

Варто відзначити, що проведення правових флешмобів набуває всеукраїнського характеру.

Правороз’яснювальні акції наразі пройшли в кількох областях України, завдяки чому забезпечується суттєве підвищення правової культури населення у кожному куточку нашої держави.

Організація подібних заходів буде продовжуватися й надалі.

Відтак сьогодні естафету флешмобу «Я маю право» передано до ГТУЮ у Полтавській області.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар