Нападник “Зірки” Артем Сітало: “Краще частіше грати, ніж мати тижневі паузи”

Артем Сітало у матчі проти "Карпат"

Нападник кропивницької «Зірки» Артем Сітало в інтерв’ю клубній прес-службі проаналізував поєдинок з «Дніпром» і поділився очікуваннями від матчу з «Ворсклою».

– Артеме, чому, на твою думку, результат гри з «Дніпром» виявився невдалим?

– Багато факторів вплинуло на нашу поразку. Я вважаю, що аби я зумів забити м’яч на початку зустрічі, коли виходив сам на сам з голкіпером, протистояння пішло б за зовсім іншим сценарієм. Після того, як дніпряни відзначились, вони «сіли» в оборону, й ми нічого не змогли вдіяти з насиченим захистом суперника. Згоден, що це була не найкраща гра з боку «Зірки». Упевнений, що в наступному турі, перед рідними вболівальниками, виправимося й здобудемо перемогу.

–  Згадай свою нагоду на другій хвилині. Чому не вийшло забити?

–  Якщо чесно, то я забарився з рішенням. Дуже важко пригадувати цей момент. Але працюватиму на тренуваннях так, щоб в наступних матчах реабілітуватися перед кропивницькими фанатами та, в першу чергу, перед самим собою.

–  «Зірка» провела два різних тайми. Охарактеризуй кожен з них і що казав наставник у перерві?

–  У першому таймі вийшли на поле дещо розслабленими, недоналаштованими. У перерві тренер указав на помилки, хлопці зробили висновки, й у другому таймі ми додали в русі, пришвидшили гру. Але «Дніпро» почав грати на втримання рахунку, до того ж у них було ще й вилучення, тому вони глибоко опустилися в оборону.

–   Як команда готується до майбутнього протистояння з «Ворсклою»?

–  Підготовка йде в звичайному режимі. Дворазові тренування, розбір суперника. Нічого особливого, готуємось до рядового поєдинку чемпіонату. Усі налаштовуються якнайкраще, адже хочеться  перед рідними трибунами показати, що прикра поразка в Дніпрі була випадковою.

–  Зараз у всіх команд до кінця травня не буде пауз. Ви готові до такого ритму?

–  Як на мене, то набагато краще частіше грати, ніж мати тижневі паузи. Так отримуєш більше ігрової практики, весь час знаходишся в тонусі. Ми готові до такого режиму, адже ми футболісти, це наша робота.

–  Як можеш охарактеризувати полтавську «Ворсклу»?

–  У другій шістці, я вважаю, всі колективи приблизно рівні за силою. Проти полтавчан, звісно, важко буде грати, адже це сильна й організована команда. Та нічого страшного, ми докладемо максимальних зусиль для того, щоб здобути перемогу.

–  «Ворскла» вдома й  на виїзді – це різні команди?

– Мені важко відповісти на це питання. У березні, коли ми грали в Полтаві, то на домашньому стадіоні «Ворскла» більше діяла першим номером. Тепер же ми повинні помінятися ролями, тому що «Зірка» в Кропивницькому просто зобов’язана контролювати хід поєдинку. Ми постараємось більше атакувати, більше володіти м’ячем, а те, як суперник побудує свою гру, мені невідомо.

–  Андрій Бацула, Максим Драченко та Роман Попов пропускають цей тур. Наскільки важко буде нашій команді без цих виконавців?

–  Дійсно, для нас це дуже великий мінус. В опорній зоні ми позбавлені одного гравця. Андрій Бацула, через якого починається багато наших атак і який, справді, є лідером команди, теж не гратиме. Та думаю, що інші хлопці зможуть якісно їх замінити й особливих проблем, сподіваюсь, ми не відчуємо.  Ще раз хочу підкреслити, що кожен гравець «Зірки» зробить усе можливе, аби команда перемогла. Сподіваємося, що й вболівальники допоможуть нам своєю підтримкою здолати «Ворсклу».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар