Кропивницька бібліотека стала шостою фаховою книгозбірнею у світі

Бібліотеку імені Бернгарда Штільфріда, що знаходиться в Науковій бібліотеці Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка (місто Кропивницький), було внесено до єдиного реєстру австрійських бібліотек. Вона стала шостою фаховою бібліотекою в світі поруч з бібліотеками такого типу у Китаї (Шанхай), Німеччині (Заарбрюкен), Фінляндії(Хельсінкі), Італії (Рим) та Японії (Токіо).

Про це повідомляють на сайті ЦДПУ.

Бібліотека імені Бернгарда Штільфріда є першою серед українських книгозбірень, яка потрапила до цього реєстру.

Австрійську фахову бібліотеку імені Бернгарда Штільфріда було урочисто відкрито 12 вересня 2016 року за сприяння уповноважених представників Міністерства закордонних справ Австрії, родини Бернгарда Штільфріда та безпосередньо декана факультету іноземних мов, професора Білоуса Олександра Миколайовича.

Спадок Бернгарда Штільфріда налічує 2677 книг до якого було додано великий книжковий внесок професора Геральда Венцлафа-Егеберта (Єнський університет імені Фрідриха Шиллера). До колекції входять не тільки навчально-методична та художньо-публіцистична література, а й також інші медіа-видання (газети, аудіо- та відеофайли). Також загальний вміст понад 4500 екземплярів фахової літератури бібліотеки можна переглянути онлайн.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар