Кропивницькі депутати звернуться до Кабміну і НКРЕКП з вимогою скасувати абонплату за газ

Частина депутатів міської ради Кропивницького, які називають себе “демократичною опозицією”, звернуться до Кабміну та НКРЕКП з вимогою скасувати  обов’язкову абонплату за газ для населення.

Про це депутати заявили сьогодні, 3 квітня, на прес-конференції.

Представник політичної партії “Батьківщина” Олександр Цертій надав власні розрахунки плати за розподіл газу, де назвав їх бандитськими та антинародними.

“Затверджені тарифи вдарять по найбільш незахищеним верствам населення. Тому ми вимагаємо відмінити рішення НКРЕКП”, – наголосив він.

Член “Радикальної партії” Сергій Бойко відмітив, що у новій постанові недостатньо прозорості і досі невідомо, куди будуть спрямовані нові надходження.

“НКРЕКП зробила достатньо невививажений крок, згідно якого плата за газ буде розраховуватися залежно від потужності лічильника. Це несправедливо, кожен має платити лише за ту кількість блакитного палива, яку використав”, – наголосив Сергій Бойко.

Підсумовуючи заяву депутатів Роман Колісніченко озвучив до Кабміну та НКРЕКП:

  • відміна постанови;
  • перерахунок ціни на газ в сторону зменшення;
  • відновлення пільгової плати за газ для населення.

За інформацією депутатів демократичної опозиції, свої підписи під зверненням мають поставити депутати від політичних партій “Батьківщина”, “Свобода”, “Радикальна партія”, “Самопоміч”. Підписи будуть збирати протягом сьгоднішнього дня, а відправити звернення мають завтра вранці, 4 квітня.

Нагадаємо, 28 березня Національна комісія держрегулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) встановила для населення і промислових споживачів тарифи за розподіл природного газу.

Скільки мешканці Кіровоградщини платитимуть за газ: детально про нові тарифи

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

1 коментар до Кропивницькі депутати звернуться до Кабміну і НКРЕКП з вимогою скасувати абонплату за газ

  1. Спочатку відмінили би власне підвищення тарифів за квартплату для ЖЕКів.
    За гучними фразами приховали чергові побори з населення ще одним податком задля забаганок олігархатих монополістів, яким прислуговується оте здирницьке НКРЕ. Тепер заощаджуй, не заощаджуй на споживанні того газу, економлячи і для країни валюту на його закупки, а все рівно, олігарху віддай лише тільки за якусь трубу, яку він і не прокладав, а сам тільки використовує те, що було побудовано до нього за народні кошти з держбюджету. Це повинні бути взаємовідносини тільки між виробником та постачальником газу з їх прибутку, а не за рахунок кінцевого споживача. Так звана «абонплата», де б не застосовувалася – була тільки прихованим здирництвом, незалежно від наданих та реально спожитих послуг згідно показників лічильника. В самій Європі такого немає, окрім тільки Нідерландів, на що так посилаються ці здирники. Чергове «вротердамплюс», на яке ще, і не поширюються субсидії. А під час війни це – відверте мародерство, що вже є зрадою на крові.

Коментарі заборонені.