У Кропивницькому стартували безкоштовні курси французької мови

Третього квітня у Центральноукраїнському національному технічному університеті розпочали роботу безкоштовні курси інтенсивного вивчення французької мови, організовані в рамках співпраці ЦНТУ із «Федерацією обмінів Франція-Україна». Читає студентам інтенсивний курс викладач французької мови з Франції, професор Ів Валля.

Про це йдеться на сайті ЦНТУ.

Ів Валля десятки років викладав французьку студентам паризьких університетів Сорбонна (Sorbonne) та «Університет П’єра і Марії Кюрі» (Universite Pierre et Marie Curie), також він тривалий час працював у Міністерстві з закордонних та європейських справ Франції.

Угоду між Центральноукраїнським національним технічним університетом та «Федерацією обмінів Франція-Україна» (FEFU) було укладено на початку грудня 2016 року. «Федерація обмінів…», до складу якої входить більше 700 господарств, організацій, підприємств, навчальних закладів, пропонує українським студентам, молодим науковцям або викладачам декілька видів стажувань, а також лінгвістичні курси. «Федерація обмінів Франція-Україна» направляє до України викладачів-волонтерів із Франції, які працюють тут зі студентами на інтенсивних курсах іноземної мови.

До відкриття курсів відбулась зустріч французького викладача із керівництвом ЦНТУ. Професори Михайло Черновол, Олександр Левченко та Ів Валля обговорили проблеми та перспективи вивчення українською молоддю французької мови. Також ректор ЦНТУ Михайло Черновол розповів гостю про навчальний заклад: про факультети, спеціальності, напрями наукової роботи, навчання до дозвілля студентів тощо.

По завершенні зустрічі, професор Ів Валля розпочав роботу зі студентами, які бажають вдосконалити свої знання французької, тому що готуються брати участь у франкомовних студентських програмах стажування ЦНТУ.

Курси складаються із вправ на усне мовлення, відео- та аудіо-уроків, спілкування в режимі діалогів, тестування. За підсумками інтенсивних курсів французької мови передбачено складання іспитів. Найкращі слухачі отримають сертифікати від організаторів програми лінгвістичних курсів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар