Вчені придумали, як видобувати газ із водоростей Кременчуцького водосховища

Кременчуцьке водосховище під час цвітіння води у серпні 2016 року/фото: Олег Скрипочка з борту МКС

Вчені з Кременчука навчилися видобувати газ із синьо-зелених водоростей, якими влітку рясно цвіте Дніпро і приносять дискомфорт мешканцям Світловодська.

Пише 5 канал.

Винахідники впевнені, що технологія може не тільки очистити головну водну артерію країни від забруднення, а й частково вирішити енергетичну проблему.

«Були зібрані зразки біогазу та проведено їхній якісний і кількісний аналіз – у відповідних лабораторіях за допомогою наших колег. І дійсно, результати показали досить високу якість біогазу», – зазначив науковий співробітник Кременчуцького національного університету Сергій Дегтяр.

Крім того, паливо, яке видобувають у такий спосіб не має токсинів, тому ним можна не тільки опалювати будинки, а й готувати їжу.

Це відкриття принесло кременчуцьким вченим перше місце на конкурсі наукових проектів в Австрії. Винаходом вже зацікавилися місцеві чиновники, зараз вони шукають інвесторів, які погодилися б впровадити технології в комунальне господарство міста.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

2 коментаря до Вчені придумали, як видобувати газ із водоростей Кременчуцького водосховища

  1. Все это красиво, но как собирать сине-зеленые (цианобактерии). Попытки создать эффективный агрегат для их сбора пока не увенчались успехом!

Коментарі заборонені.