Кіровоградський обласний СНІД-центр перестав бути аутсайдером «ProZorro»

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Ілюстрація dtkt.ua

Якщо донедавна Кіровоградський обласний СНІД-центр входив у трійку медичних закладів України, які не використовують систему «ProZorro», то вже у березні він долучився до публічних закупівель через «ProZorro». Цього вдалося досягти після тривалих перемовин і листування із керівництвом закладу аналітикам Кіровоградського обласного відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» за підтримки колег з Полтави «Інституту аналітики та адвокації».

Наразі СНІД-центр виклав у системі «Прозоро» три договори за процедурою звітування про укладений договір у допорогових закупівлях.

– В одному договорі навіть наведена специфікація, чого не дотримуються багато інших замовників. Також викладено фрагмент річного плану закупівель, саме стосовно тих, на які укладено та опубліковано договори. З негативного варто відзначити, що 24 березня були опубліковані договори, які підписані 17 січня, а згідно вимог Закону України «Про публічні закупівлі» вони мають викладатися не пізніше ніж на наступний день, – аналізує аналітик КОВ ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» Аліна Логінова, додаючи, що це вже обговорили із керівництвом закладу і сподіваються, що наступного разу заклад їх уникне.

Обласний СНІД-центр через «Прозоро» придбав: наконечники для піпеток на суму 52 385,4 грн; антисептичні та дизенфікційні засоби – 69 420 грн. та сухе молоко – 126 000 грн.

– На сьогодні СНІД-центр сприяє реалізації одного із принципів системи електронних закупівель «ProZorro» – робить закупівлі відкритими та підзвітними, але основна задача, яка стоїть перед закладом – почати здійснювати закупівлі за конкурентними процедурами, що дозволить економити бюджетні кошти, – резюмує Аліна Логінова.

Довідково: Кіровоградське обласне відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» здійснює свою діяльність щодо налагодження соціальної підзвітності влади в рамках проекту «Кіровограду – соціально підзвітну медицину» за підтримки МФ «Відродження».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар