Науковці розглянули напрямки розвитку Кіровоградщини

Фото golosgromadu.info

Під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Андрія Коломійцева відбулась нарада з керівниками вищих навчальних закладів та наукових установ для визначення пріоритетних напрямків розвитку області.

Про це йдеться на сайті Кіровоградської ОДА..

Було розглянуте питання «Про визначення пріоритетів регіонального розвитку на середньостроковий період «Кіровоградщина – 2025: нові можливості розвитку».

У вступному слові Андрій Коломійцев відзначив, що за останній час у державі відбулися кардинальні зміни, зокрема, у регіональній політиці та в інших сферах.

“Впроваджено бюджетну і податкову реформи, триває процес децентралізації влади, реформуються інші галузі і сфери діяльності. В комплексі все це вимагає нових підходів до використання наявного потенціалу регіону та відповідних управлінських рішень від органів місцевої влади”, – відзначив посадовець.

“Ми все більше переконуємось у тому, що без наукового обґрунтування подальших наших спільних дій, без впровадження передових технологій і обладнання, без висококваліфікованих кадрів практично не можливо говорити про подальший розвиток Кіровоградщини. Лише спільними зусиллями ми зможемо впливати на подальшу ситуацію”, – зазначив заступник голови облдержадміністрації, звертаючись до учасників зібрання.

Під час засідання науковці порушили питання про необхідність перепрофілювання системи освіти в області відповідно до сучасних світових вимог розвитку економіки, пов’язаних з активним розвитком ІТ-технологій.
Також присутні підтримали пропозиції щодо розвитку в обласному центрі авіаційної інфраструктури, та відновлення роботи аеропорту, з урахуванням того, що КЛА НАУ на сьогодні є єдиним в Україні ВИШем, що здійснює підготовку спеціалістів для авіаційної галузі з вищою освітою.

За підсумками наради заплановано провести науково-практичну конференцію «Кіровоградщина – 2025: пріоритети та можливості розвитку» наприкінці травня цього року.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар