Під час першої поїздки в Україну керівник Всесвітньої конфедерації бейсболу відвідав Київ та Кропивницький

Учора, 28 березня до нашого міста завітав виконавчий директор Всесвітньої конфедерації бейсболу та софтболу (World Baseball Softball Confederation, WBSC) Міхаель Шмідт.

Про це повідомляють на сторінці KG Baseball & Softball in Kropyvnytsky City у Facebook.

Австрієць Міхаель Шмідт перебуває в Україні із триденним візитом, під час якого представник WBSC відвідав Київ та Кропивницький, провів або ще проведе зустрічі та перемовини із керівництвом Федерації бейсболу та софтболу України, міністром спорту України, міським головою Києва Володимиром Кличком, головою Кіровоградської Облдержадміністрації Сергієм Кузьменко, головою НОК України Сергієм Бубкою.

Під час візиту до Кропивницького виконавчий директор WBSC відвідав обласну СДЮШОР-2, де у той час тренувались вихованці секцій софтболу та бейсболу.

Взагалі, це перший візит до України представника керівництва WBSC такого рівня. Це наслідок перегляду політики WBSC по взаємодії із національними федераціями.

«Після того, як бейсбол та софтбол було виключено із програми Олімпійських Ігор 2008 року, Міжнародна федерація бейсболу проаналізувала, чому так сталося, та розробила стратегію виправлення ситуації, – говорить Міхаель Шмідт. – Міжнародна федерація бейсболу та Міжнародна федерація софтболу об’єдналися в одну організацію – Всесвітню конфедерацію бейсболу і софтболу. WBSC стала проводити нові турніри, як, наприклад: WBSC Premier12 (чемпіонат серед дванадцяти найсильніших за рейтингом збірних), та розвивати вже існуючі турни, як, наприклад: World Baseball Classic (аналог чемпіонату світу для бейсболу). Все це робиться з метою більшої популяризації бейсболу”.

Зрештою, за словами Міхаеля Шмідта, проведені заходи принесли свої плоди: Міжнародний Олімпійський комітет повернув бейсбол та софтбол до програми Олімпіади-2020 у Токіо.

“Зараз, як це питання вже вирішено, WBSC має зобов’язання перед національними федераціями щодо допомоги з метою розвитку наших видів спорту. Для нас важливо працювати із національними федераціями щоб знати, що відбувається у тій чи іншій країні із бейсболом та софтболом, та розуміти, що потрібно національним федераціям для розвитку цих видів спорту і чим ми можемо їм допомогти”.

Виконавчий директор WBSC заявляє, що Європа – дуже важливий континент для конфедерації.  Організатори зобов’язані прийти до країн, де бейсбол та софтбол не настільки популярні (поки що не настільки популярні) та запропонувати їм свою допомогу.

“Українська федерація бейсболу та софтболу дуже активно працює і те, що я побачив у вас, мене вразило. Ми вважаємо, що Україна здатна швидко прогресувати з точки зору розвитку бейсболу та софтболу, тому що потенційно – ви дуже сильний регіон. Я мав розмови з декількома вашими чиновниками, і ніхто з них не виступив проти бейсболу. У вас є тренери, є спортсмени, не потрібно багато пояснювати, що таке бейсбол та софтбол, потрібно лише трохи вам допомогти.

Чим допомогти? Можливо, розвитком спортивної інфраструктури, можливо, навчанням фахівців, можливо, організацією в Україні міжнародних турнірів. Ваша Федерація говорила, що має на меті провести в Україні бейсбольний турнір міжнародного рівня. Кожна національна федерація визначає власні пріоритети того, що вона хотіла б отримати від WBSC у вигляді допомоги. Ми повинні почати працювати разом, саме із цією метою я й приїхав до України”, – підсумував Міхаель Шмідт.

Бейсбольний стадіон у Кропивницькому здатен прийняти чемпіонат Європи

Поширити:

Залишити коментар:

коментар