У Кіровоградському районі та Знам’янці захворюваність на ГРІ перевищує епідпоріг

© slovoidilo.ua

Епідемічна ситуація з грипу та ГРІ в області відносно спокійна. Всього за минулий тиждень захворіло 4275 осіб, з них 78,3% дітей. На 2-них адміністративних територіях рівень захворюваності продовжує перевищувати значення епідпорогів у Кіровоградському районі та м. Знам’янці.

Про це інформує Кіровоградський обласний лабораторний центр.

На 2-них адміністративних територіях рівень захворюваності продовжує перевищувати значення епідпорогів у Кіровоградському районі та м. Знам’янці.

За минулий тиждень в області госпіталізовано 383 хворих, з них 88% дітей та підлітків віком до 17 років.
У вірусологічній лабораторії обласного лабораторного центру проведено 3 дослідження зразків матеріалу від хворих на ГРІ: вірус грипу не виявлений. Летальних випадків не зареєстровано.

Всього з початку епідсезону на Кіровоградщині щеплено проти сезонного грипу – 3466 осіб.

Фахівцями обласного лабораторного центру забезпечено проведення постійного моніторингу епідемічної ситуації щодо захворюваності на ГРІ та грип (облік, звітність, аналіз, інформування обласної державної адміністрації, департаменту охорони здоров´я), проведення протиепідемічних заходів, лабораторну вірусологічну діагностику. Серед населення постійно проводиться санітарно-освітня робота: опубліковано матеріалів у місцевих засобах інформації – 1, випущено листівок, пам’яток, інформаційних бюлетенів – 647.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар