У кропивницьких тролейбусах перевіряли роботу “тривожної кнопки”

Сьогодні, 24 березня, міський голова Кропивницького Андрій Райкович разом із журналістами випробовував роботу тривожної кнопки в одному із тролейбусів.

Про це повідомляє сайт Кіровоградської міської ради.

Віднедавна їздити у міських тролейбусах стало безпечніше, у кожному з них відтепер встановлена тривожна кнопка в рамках реалізації програми “Безпечне місто”. Кнопка знаходиться у кабіні водія, який натискатиме її у разі, якщо в салоні чи за маршрутом руху тролейбусу помітить будь-які правопорушення. Після натискання кнопки сигнал передається у диспетчерську службу компанії «Електротранс», а вже звідти координати передають до поліції. Сигнал приймає найближчий до місця події патруль поліції і терміново виїжджає за викликом.

Перевірити, як швидко поліція відреагує на виклик через тривожну кнопку вирішив міський голова Андрій Райкович. Для цього була змодельована ситуація: водій став свідком крадіжки жіночої сумки на зупинці громадського транспорту “Вулиця Юрія Краснокутського”. Повідомивши прикмети злочинця, водій продовжує вести тролейбус далі за маршрутом, а вже за 2 хвилини тролейбус перехопили співробітники поліції.

“На тролейбусах також будуть встановлені камери відеоспостереження, які виконуватимуть функцію пересувних постів спостереження, – розповів журналістам Андрій Райкович. – Таким чином, водій матиме змогу контролювати ситуацію по маршруту руху громадського транспорту, що дасть можливість зменшити кількість злочинів, а у разі їх виникнення — оперативно розкривати”.

За словами міського голови, такі ж кнопки, а також відеокамери будуть встановлені в автобусах, що їх планує придбати міська влада.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар