Куби у центрі Кропивницького “розповідають” містянам про сучасне рабство

Сьогодні, 23 березня, на площі Героїв Майдану презентували інсталяцію «ГРАНІ3», яка присвячена проблемі торгівлі людьми в Україні.

Відкриття відбулося за ініціативи Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні та Міністерства соціальної політики України, міської ради Кропивницький та Кіровоградської обласної державної адміністрації.

«ГРАНІ3»– тимчасова інсталяція, покликана привернути увагу до проблеми торгівлі людьми та залучити громадськість до попередження й боротьби із сучасним рабством. За оцінками Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні, понад 160 000 українців постраждали від торгівлі людьми, починаючи з 1991 року.

“Інсталяція «ГРАНІ3» надає важливу інформацію про явище торгівлі людьми, знайомить із реальними історіями постраждалих, порадами із безпечного працевлаштування та подорожей, а також із номерами гарячих ліній із протидії торгівлі людьми. “, – повідомляє спеціаліст Програми протидії торгівлі людьми Представництва МОМ в Україні Ірина Мидловець.

Інсталяція має вигляд трьох великих кубів, на яких розміщено інформацію про явище торгівлі людьми, історії постраждалих, а також номери гарячих ліній із протидії торгівлі людьми в Україні.

Кропивничани зможуть переглянути інсталяцію до 4 квітня поточного року. Зараз вона розміщена на площі Героїв Майдану, але згодом продовжить подорож іншими регіонами України.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар