У Кропивницькому влаштували свято для “сонячних” дітей

Із нагоди Міжнародного дня людей із синдромом Дауна обласна громадська органiзацiя матерiв дiтей-iнвалiдiв та iнвалiдiв «Серце матерi» влаштувала для «сонячних» дiтей свято «Синдром сонячної доброти».

Про це повідомляє сайт Кіровоградської міської ради.

Захiд вiдбувся у тайм-клубi «Берлога». Усi присутнi одягали рiзнокольоровi шкарпетки, чiпляли їх булавками на свiй одяг або прив’язували до сумок, щоб пiдтримати мiжнародну акцiю «Рiзнокольоровi шкарпетки» (LOTS OF SOCKS). За допомогою такого незвичного аксесуара вони звертають увагу суспiльства на проблеми людей із синдромом Дауна.

«Мiжнародний день людей з синдромом Дауна – це не просто свято, це той день, коли ми можемо зiбратися, попити чаю, поспiлкуватися, розважитися. Дорогi батьки, я хочу вам побажати, щоб ви пишалися тим сонечком, що є у вашому життi, щоб цей промiнь ставав все свiтлiшим i свiтлiшим. Вчора, коли я готувався до просвiтницької роботи серед учнiв, то дiзнався, що у свiтi є дуже багато людей, якi, маючи синдром Дауна, є почесними докторами в унiверситетах, музикантами i спортсменами. Наприклад, є дiвчина, яка перепливла Ла-Манш довжиною близько 20 км. Я бажаю вам, щоб ви розвивали свiй талант, реалiзовувалися у своєму життi i мали поруч людей, якi допоможуть вам знайти своє мiсце у суспiльствi», – зазначив священик Iван Шемедюк.

Під час свята «сонячних дiтей» розважали анiматори, влаштовували конкурси та майстер-класи з малювання, а на завершення почастували піццою і тортом.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар