На Кіровоградщині зареєстровано 1430 безробітних демобілізованих учасників АТО

За наявними статистичними даними у центрах зайнятості Кіровоградскої області протягом січня–лютого 2017 року соціальними послугами користувались 1627 демобілізованих військовослужбовців.А зареєстровані як безробітні 1430 демобілізованих учасників АТО (в цілому по області було зареєстровано 20313 безробітних)

Про це повідомляють у обласному центрі зайнятості.

Вирішено питання зайнятості 61 особи, що складає 3,7% (по Україні 4,6%) від загального числа учасників АТО, що звернулись до центрів зайнятості. Загальний показник рівня працевлаштування зареєстрованих безробітних по області за 2 місяці 2017 року склав 5,5%. Про це повідомив Богдан Стоян, заступник директора обласного центру зайнятості.

“Вирішення питань зайнятості демобілізованих учасників АТО є пріоритетним завданням центрів зайнятості. Враховуючи суттєвий вплив сезонності на стан ринку праці зрозуміло, що сухі статистичні показники працевлаштування перших двох місяців будь-якого року, у тому числі і 2017 року, не характеризують в цілому стан справ. Так, за результатами роботи в 2016 року було вирішено питання зайнятості 453 демобілізованих осіб (16,6%), а в 2015 році – 147 осіб (14,7%). Розраховуємо, що з початком весняно-польових робіт значна частина демобілізованих осіб в сільській місцевості зможе знайти собі роботу за сприянням центрів зайнятості” – проінформував Б. Стоян.

Він також зазначив, що під час засідання обласного координаційного комітету сприяння зайнятості населення (в грудні минулого року) було ініційовано проведення засідань районних (міських) координаційних комітетів з розглядом питань сприяння зайнятості демобілізованих учасників бойових дій. Такі засідання вже проведені в Новоукраїнському та Знам’янському районах. Найближчим часом планується проведення засідання в м. Кропивницькому, місцевим комітетам м. Олександрії та Бобринецького району також внесені пропозиції щодо проведення засідань. Враховуючи, що однією із сторін комітетів є сторона роботодавців, досягається конструктивне порозуміння щодо вирішення найбільш гострих питань зайнятості учасників бойових дій.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар