У Кропивницькому тролейбуси обладнають “тривожними кнопками”

У Кропивницькому вперше в Україні стартував пілотний проект із обладнання громадського транспорту кнопками термінового виклику поліції.

Втілити його у життя поліцейським вдалося завдяки підтримці мера міста Андрія Райковича. Відтепер водії транспортних засобів, які постійно слідкують за обстановкою на дорогах, та їх пасажири, що під час поїздок можуть стати свідками правопорушень за маршрутом слідування, матимуть змогу у найпростіший для них спосіб повідомити про це поліцейських.

Наявність «тривожних кнопок», виведених на централізований пульт поліції охорони області, для городян давно не новинка. На розташування об’єктів вказують спеціальні таблички, а самі кнопки встановлено в місцях значного скупчення людей. Вони є в більшості торгівельних закладів, аптеках і супермаркетах, лікарнях та поліклініках, дитячих садках, школах, вищих навчальних закладах, банківських установах та на автозаправних станціях. Цього разу, за ініціативи керівника Управління поліції охорони області Володимира Луньова, мобільні прилади розмістили на рухомих об’єктах.

“Обладнання спеціальними пристроями міських тролейбусів стало наступним дієвим кроком, зробленим у рамках Програми «Безпечне місто». Скористатися кнопкою виклику поліції зможуть водії, пасажири, усі без виключення люди, які матимуть змогу за необхідності звернутися до керманичів та викликати правоохоронців на допомогу. – запевняє шеф поліції області Сергій Кондрашенко. – Ми щиро вдячні очільнику міста за розуміння важливості цієї роботи та сприяння у реалізації такого потрібного для громади проекту”.

Сектор комунікації поліції Кіровоградської області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар