На Кіровоградщині на одну вакансію претендують 7 осіб

Станом на 1 березня 2017 року на Кіровоградщині на одну вакансію претендували 7 безробітних, тоді як торік було 14. Окрім того, в області зменшилася на 20 днів середня тривалість пошуку роботи, скоротилася чисельність отримувачів допомоги по безробіттю, зменшилася питома вага довготривалих безробітних.

В сучасних умовах з урахуванням зростаючих потреб суспільства та розвитку новітніх інформаційних технологій державною службою зайнятості проводиться модернізація, зокрема, в плані підвищення якості обслуговування клієнтів, у тому числі із застосуванням сучасних методів інформаційно-роз’яснювальної роботи та інформаційних технологій; сприяння зменшенню професійно-кваліфікаційного дисбалансу на ринку праці; співпраця з місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, роботодавцями, профспілками.

У січні-лютому поточного року, порівняно з аналогічним періодом попереднього, в області з 1,3 тис. до 0,8 тис. зменшилося число осіб, попереджених про вивільнення, на 21,7% зросла кількість працедавців, які надали вакансії, на 68,6% збільшився банк вільних робочих місць, на 11,7% зменшилася кількість безробітних, котрі продовжують отримувати послуги на кінець лютого 2017 року.

Наразі активно впроваджуються нові формати комунікацій з роботодавцями, у т.ч. з використанням ІТ-технологій (надсилання відеорезюме, організація онлайн співбесіди, оперативне інформування населення про актуальні вакансії тощо).

Реалізація зазначених змін сприятиме, зокрема, забезпеченню: актуалізації технології надання послуг клієнтам, запровадженню нових методів роботи, що максимально відповідають потребам клієнтів; розширенню бази вакансій служби зайнятості; оперативності працевлаштування шукачів роботи, у т.ч. шляхом організації їх професійного навчання, зменшенню тривалості пошуку роботи та обсягів довгострокового безробіття, задоволенню кадрових потреб працедавців та ін.

За матеріалами Кіровоградського обласного центру зайнятості

Поширити:

Залишити коментар:

коментар