РНБО: Бойовики перешкоджають ремонту інфраструктури в Авдіївці

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
фото bbc.com

ІАЦ РНБО повідомляє про зведені дані у зоні АТО за добу 27 лютого. Зокрема, йдеться про те, що ремонту інфраструктури в Авдіївці (перш за все, на ЛЕП та ДФС) бойовики перешкоджають. Соціально значущі об’єкти забезпечуються електрикою від генераторів.

Луганський напрямок

Традиційно основні бойові дії велися у Попаснянському районі. Між 10 та 17 годиною бойовики здійснили 3 мінометних обстріли, а пізніше застосовували тільки легке озброєння.

Також противник порушив режим тиші в Лобачевому та Оріховому. Другий обстріл був мінометним.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 8 ворожих обстрілів, зокрема 4 мінометних. По наших позиціях було випущено 25 мін. Близько половини збройних інцидентів сталося в темну пору доби. Про це заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

Донецький напрямок

Епіцентр бойових дій залишається на ділянці фронту Кам’янка – Авдіївка – позиція «Шахта Бутовка». Противник зосередив в районі Яковлівки та Спартака танки й міномети і активно їх застосовує. Ворожі обстріли починається ще до світанку, продовжуються вранці, і значно посилюються у другій половині дня (після 15 години).

Внаслідок агресивних дій окупантів в Авдіївці вже 4 дні відсутнє електропостачання, водопостачання здійснюється за графіком, опалення є.

Ремонту інфраструктури, перш за все, на ЛЕП та ДФС, бойовики перешкоджають. Соціально значущі об’єкти забезпечуються електрикою від генераторів.

Також бойові дії середньої інтенсивності тривають на світлодарській дузі, південніше Горлівки та в Донецькому аеропорту. На цих рубежах оккупанти також застосовували важке озброєння.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 23 ворожих обстріли, зокрема 12 мінометних і танкових. По наших позиціях було випущено понад 200 мін та 80 танкових снарядів.

Маріупольський напрямок

Загострилася ситуація в Мар’їнці. Ввечері окупанти здійснили 2 мінометних обстріли, а також застосовували бронетехніку.

На ділянці фронту Новомихайлівка – Чермалик вчора було спокійно.

Південніше обстановка незмінна. І вдень, і вночі тривають регулярні ворожі провокації та обстріли з важкого озброєння. Під ворожим прицілом опиняється кожен наш опорний пункт. Бойовики традиційно різко активізуються після заходу сонця. Найбільша кількість ворожих обстрілів сталося у Павлополі та Водяному.

Всього вчора на Маріупольському напрямку противник порушив режим тиші 31 раз, при цьому 5 разів застосовував важке озброєння.

За минулу добу внаслідок бойових дій 2 українських військовослужбовців загинули, 2 – дістали поранення, 2 – отримали контузію.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким загиблих воїнів.

Інформація ГУР МОУ

Українська військова розвідка повідомляє, що командування так званого «2-го армійського корпусу» російсько-окупаційних військ запровадило систему штрафів для бойовиків за порушення військової дисципліни. Розмір штрафу – від тисячі до десяти тисяч російських рублів у залежності від «тяжкості» правопорушення. Причиною таких драконівських заходів є вкрай низький рівень дисципліни серед бойовиків.

Нещодавно так звана «4-а бригада» противника отримала 6 нових БМП. Під час перевірки з’ясувалося, що бойові машини несправні через відсутність окремих вузлів та агрегатів, які були викрадені особовим складом з метою подальшого продажу. З метою залякування рядових бойовиків у так званому «6-му полку»  відбулися навчання на тему затримання дезертира.

Всіляко підкреслюється, що у разі непокори затримуваного можна застосовувати вогнепальну зброю.

Ще один бойовик вирішив зійти з кривої стежки, скориставшись програмою СБУ «На тебе чекають вдома!»

Встановлено, що мешканець Слов’янська у 2014 році вступив до лав НЗФ: облаштовував блокпости, займався господарською діяльністю та здійснював пропускний режим, за що отримував продукти харчування. З часом, пересвідчившись у злочинних діях та аморальному способі життя ватажків бандформування, бойовик вийшов з лав російсько-окупаційних військ. За порадою друзів чоловік написав заяву про добровільний вихід зі складу НЗФ «ДНР» та почав співпрацювати з українськими спецслужбами. Сьогодні він перебуває вдома зі своєю родиною та сподівається на передбачене законодавством України звільнення від кримінальної відповідальності. Чоловік закликав інших бойовиків також скласти зброю та повертатися до мирного життя.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар