Власник підвалу не вважає, що обвал будинку у центрі Кропивницького стався через його незаконні будівельні роботи

Сьогодні, 23 лютого, заступник міського голови Кропивницького Олександр Мосін зібрав у своєму кабінеті нараду за участі власників квартир, які постраждали внаслідок обвалу будинку за адресою вул. Тараса Карпи, 51, власника цокольного поверху будівлі, через незаконні дії якого нібито обвалився будинок, а також керівника управління з надзвичайних ситуацій міськради та балансоутримуючого підприємства.

Нагадаємо, житловий будинок по вул. Тараса Карпи, 51 обвалився 24 листопада 2016 року. На щастя тоді ніхто не постраждав.

Олександр Мосін на початку засідання повідомив, що згідно експертного обстеження будинку встановлено, що руйнація відбулася саме через проведення будівельних робіт на цокольному поверсі, які виконувались без відповідних дозволів.

Олексій Кравець, який є власником цокольного та підвального приміщення, зазначив, що досі не мав змоги ознайомитись із висновками експертизи, оскільки слідчий не надає йому документи, мотивуючи це тим, що він не є потерпілою стороною.

“Я просив слідчого показати результати експертизи, але мені не надали їх, пояснюючи свою відмову тим, що це таємниця слідства”, – сказав підприємець.

P70223-140542

Він заявив, що не вважає причиною обвалу проведення будівельних робіт на території його власності.

“Я не експерт і я не можу сказати, з якої причини відбулася руйнація. Експерт, який обстежував будинок на місці сказав мені, що будівля була дуже старою, там двічі була пожежа, вона багато разів підтоплювалася. Те, що мені було сказано тоді дуже відрізняється від того, що мені зараз зачитують”, – заявив Олексій Кравець.

Однак власник цокольного приміщення запевнив, що він вже бере участь у подоланні наслідків обвалу і ні від кого не ховається.

Заступник міського голови висловив сподівання, що сторони інциденту знайдуть спільну мову, і справа не зайде у русло судових розборок. Але Олександр Мосін наголосив, що роботи з відновлення житлового будинку потрібно починати якнайшвидше, на початку будівельного сезону. Їх вартість стане відомою лише після завершення слідства.

P70223-144610

Під час наради було узгоджено, що власник цокольного приміщення Олексій Кравець письмово звернеться до слідчого з проханням надати йому висновки експертизи будівлі. Заступник міського голови у свою чергу запевнив, що міська влада готова до співпраці і сприятиме швидшому вирішенню питання.

“Тягнути далі ми не можемо. Вода і вітер зроблять свою справу. Якщо ми будемо затягувати справу, будівельні конструкції будуть рухатися і руйнуватися. Вважаю, що у цьому році ми повинні відремонтувати цей будинок. У іншому випадку він зруйнується”, – наголосив наостанок Олександр Мосін.

Потерпіла мешканка квартири № 27 Наталія Семкіна, яка під час обвалу чудом уникнула загибелі, пройшла певну медичну реабілітацію, яку їй запропонувала влада міста, а нині мешкає у гуртожитку ЦНТУ.

Крім цієї квартири, яка постраждала найбільше, руйнувань зазнали квартири № 26 і 28.

Проте, мешканки цих житлових площ не потребували розселення – Катерину Шнур, якій належить квартира №26 взяла під опіку племінниця, а у 28-й ніхто на той момент не проживав.

P70223-140631

P70223-140652

P70223-141737

Читайте також:

У центрі Кропивницького обвалився житловий будинок. Дивом вдалося уникнути жертв

Міськрада Кропивницького просить поліцію відкрити кримінальне провадження за фактом обвалу будинку

Напівзруйнований будинок у центрі Кропивницького укріпили захисною конструкцією

Поширити:

Залишити коментар:

коментар