Медичні заклади Кропивницького ігнорують процедуру відкритих торгів при закупівлях

Медичні заклади, які підпорядковані управлінню охорони здоров’я міської ради Кропивницького, почали активно користуватися системою електронних закупівель «Прозоро». Проте, більшість закупівель установи проводять шляхом переговорної процедури або звітування про проведену закупівлю, відмовляючись організовувати конкурентні тендери при допорогових закупівлях.

За моніторингом аналітика Кіровоградського обласного відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська Мережа ЛЖВ» Олени Дмитренко, заклади охорони здоров’я міста Кропивницький станом на 22 лютого провели 170 тендерів, з яких 141 – успішно завершених на загальну суму 44,6 млн. грн.

Із 141 завершених тендерів, лише 28 закупівель – це конкурентні торги, решта 92 – процедура звітування про проведену закупівлю та 21 – за переговорною процедурою.

Найактивніше використовували систему «Прозоро» – Центральна міська лікарня, яка здійснила 41 закупівлю (враховуючи ще не завершені), та пологовий будинок, який провів 33 закупівлі.

А от суттєво зекономили – Центр первинної медико-санітарної допомоги №1 у сумі 199 901 грн. (економія 20,62%) та Кіровоградська міська лікарня швидкої допомоги у сумі 1 354 110 грн. (економія 11,63%).

“Можна зробити висновок, що у випадку закупівель до 200 тис. грн. лікарні обирають процедуру звітування замість проведення допорогів. Хоча, як показує практика, у результаті проведення конкурентних торгів існує можливість заощадження коштів”, – підсумовує Олена Дмитренко.

інфографіка_прозоро_лютий
Прес-служба КОВ ВБО «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД»
Поширити:

Залишити коментар:

коментар