У Кропивницькому обговорили інтеграцію в українське суспільство ромської нацменшини

У міській раді Кропивницького відбулась зустріч робочої групи з питань координації дій щодо створення належних умов для захисту та інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини з представниками Міжнародної благодійної організації «Ромський жіночий фонд «Чіріклі».

Про це повідомляє сайт Кіровоградської міської ради.

У зустрічі взяли участь керівники та спеціалісти виконавчих органів міської ради: відділу сім’ї та молоді, управління освіти, відділу з питань внутрішньої політики, управління охорони здоров`я, міського центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді, управлінь праці та соціального захисту населення виконавчих комітетів Подільської і Фортечної районних рад.

Під час зустрічі обговорювалися питання інтеграції ромської національної меншини в українське суспільство, в тому числі: проблема освіти ромів, надання якісних медичних послуг та гуманітарної допомоги. Особливу увагу представники Міжнародної благодійної організації «Ромський жіночий фонд «Чіріклі» звернули на питання реєстрації громадян, відновлення документів представників ромської національності, на проблему отримання і будівництва житла для ромських громад.

З метою заохочення ромського населення до активних дій представникам ромської громади запропоновано взяти участь у міському конкурсі проектів «Громадський бюджет».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар